Ο ΠΑΟΚ των 11 προκρίσεων και των 3 συνεχόμενων κυπέλλων

Γιώργος Μάντζιος23 Ιουνίου 2020

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται αύριο στη μάχη της πρόκρισης σε έναν ακόμη τελικό, τον 4ο συνεχόμενο και 20ο στην ιστορία του! Ο δικέφαλος του βορρά θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα του, κουβαλώντας ένα τρομερό σερί προκρίσεων τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα μετρά 11 προκρίσεις σε νοκ άουτ φάσεις του κυπέλλου και 3 κερδισμένους τελικούς, από τον Μάρτιο του 2016. Τότε που ο διαιτητής Παπάς στην Τούμπα, στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό, δεν καταλόγισε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Μακ, με αποτέλεσμα η διοίκηση να πάρει την απόφαση να μην κατέβει η ομάδα στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» και να υποστεί τις συνέπειες. Τα όσα συνέβησαν τότε ήταν σαν να… πείσμωσαν τους πάντες και από την επόμενη χρονιά, ξεκίνησε να… γράφει το κοντέρ:

Έτσι άρχισαν όλα...

Σεζόν 2016-17: Με δυο νίκες και 1 ισοπαλία, πρόκριση από τον όμιλο με Τρίκαλα, Λάρισα, Πανελευσινιακό. Στην φάση των «16» πρόκριση επί του Παναιτωλικού, στα προημιτελικά πρόκριση επί της Ξάνθης, στα ημιτελικά πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ (2-1).

Σεζόν 2017-18: Ως κυπελλούχος πλέον, ο ΠΑΟΚ ξεκινά την επόμενη σεζόν από τον όμιλο και περνά με 3/3 νίκες απέναντι σε Απόλλων Πόντου, Αιγινιακό και Λεβαδειακό. Στην φάση των «16» πρόκριση επί των Τρικάλων, στα προημιτελικά πρόκριση επί του Ατρομήτου, στα ημιτελικά πρόκριση επί του Πανιωνίου και κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ (2-0).

Σεζόν 2018-19: Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ υπερασπίζεται και πάλι με επιτυχία το τρόπαιο. Περνά από τον όμιλο με δύο νίκες και 1 ισοπαλία απέναντι σε Άρη, Εργοτέλη και Αήττητο Σπάτων. Στην φάση των «16» πρόκριση επί της Παναχαϊκής, στα προημιτελικά πρόκριση επί του Πανιωνίου, στα ημιτελικά πρόκριση επί του Αστέρα Τρίπολης και κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ (1-0). 

Σεζόν 2019-2020: Μετά το 3ο συνεχόμενο κύπελλο, φέτος μπήκε στη μάχη της διατήρησης των… κεκτημένων απευθείας στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης. Στην φάση των «16» πρόκριση επί του ΟΦΗ και στα προημιτελικά πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.