Ο ΠΑΟΚ της Τούμπας έγινε ένα αίνιγμα

Γιώργος Πετρίδης20 Μαρτίου 2021

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την αμυντική λειτουργία του φετινού ΠΑΟΚ που δέχεται αρκετά γκολ και κυρίως δέχεται γκολ με μία μικρή αντιστοιχία τελικών προσπαθειών των αντιπάλων του. Αυτό που όμως δεν έχει επισημανθεί, είναι η εικόνα του εντός και εκτός Τούμπας. Το metrosport.gr μοίρασε τους αριθμούς του Δικεφάλου των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια του και τα συμπεράσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Όπως προκύπτει από την αντιπαράθεση των αριθμών, ο ΠΑΟΚ της Τούμπας μπορεί να χαρακτηριστεί ένα... αίνιγμα. Μπορεί να έμεινε αήττητος όμως και οι πέντε ισοπαλίες σε σύνολο 13 αγώνων -που ισοδυναμούν με 10 χαμένους βαθμούς ενώ πέρυσι είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα- δεν είναι μικρός αριθμός. Σε σχέση με την αμυντική λειτουργία του, αυτό που είναι περισσότερο αξιοσημείωτο από όλα τα άλλα, είναι ότι ο Δικέφαλος δείχνει περισσότερο ευάλωτος αμυντικά όταν αγωνίζεται στο γήπεδο του. Μπορεί το παθητικό του να είναι μικρότερο -δέχτηκε σε απόλυτους αριθμούς τέσσερα γκολ λιγότερα από εκείνα που δέχτηκε μακριά από την Τούμπα, 11 έναντι 15- όμως επέτρεψε στους αντιπάλους του να δημιουργήσουν περισσότερες τελικές προσπάθειες! Ο αριθμός των 11 περισσότερων τελικών -σε απόλυτους αριθμούς- που είχαν οι ομάδες που επισκέφτηκαν την Τούμπα σε σύγκριση με τα ματς που υποδέχτηκαν τον ΠΑΟΚ είναι ενδεικτικός του ότι ως γηπεδούχος, ο Δικέφαλος γίνεται λιγότερο συμπαγής.

Από την αντιπαράθεση των αριθμών της κανονικής περιόδου, εντός και εκτός έδρας, είναι αξιοσημείωτες επίσης...

*Η πτώση της παραγωγής τελικών προσπαθειών εκτός έδρας (-5,42 ανά αγώνα).

*Τα τέσσερα περισσότερα λάθη εκτός έδρας.

*Η τάση του ΠΑΟΚ να «χτίσει» περισσότερο το παιχνίδι του από τις πτέρυγες με γεμίσματα, όταν παίζει εκτός έδρας (+2,15 εύστοχα και +2,46 συνολικά γεμίσματα είχε φιλοξενούμενος έναντι των εντός έδρας αγώνων του.

Ιδού λοιπόν η σύγκριση του γηπεδούχου με τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.