Ο ΠΑΟΚ της ασυναρτησίας, των... εμμονών και της οργής

Δημήτρης Μπούζας30 Νοεμβρίου 2021

Νομίζω πως υπάρχει λόγος να εξηγήσω τον τίτλο του σχολίου, παίρνοντας με τη σειρά τα όσα είδα και τα χαρακτηρίζω αυστηρά και σκληρά, ωστόσο δικαιολογημένα κατά την προσωπική μου άποψη. 

Το ότι η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν για μια ακόμη φορά ασυνάρτητη, το διαπίστωσαν όλοι από την εμφάνιση της και το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του δευτέρου 45λεπτου. Η ασυναρτησία βέβαια αυτή οφείλεται κατά πρώτο και κύριο λόγο στο βασικό σχήμα που επέλεξε ο Ρουμάνος κόουτς με τη χρησιμοποίηση ενός παίκτη (Μουργκ). Ο οποίος όπως υποστηρίζεται τόσο από τον ίδιο αλλά και κάποιους άλλους, έχει ένα πλεονέκτημα ότι...«μαρκάρει»! Αυτό είναι το βασικό του προσόν, αλλά και κάποια καλά ελεύθερα χτυπήματα. 

Ο Λουτσέσκου έχει εμμονές στο συγκεκριμένο, φιλότιμο βέβαια, παίκτη και δεν χάνει την ευκαιρία να τον πλασάρει σαν πρώτη αλλαγή πάντοτε, αδικώντας καλύτερους παίκτες που βρίσκονται στον πάγκο. Και ως εκ τούτου είναι και πολυτιμότεροι. Έρχονται λοιπόν σήμερα και τον ρωτούν όχι οι κακόπιστοι αλλά οι καλόπιστοι φίλοι του ΠΑΟΚ: «Καλά ρε Ραζβάν σε αυτό το παιχνίδι που ο αντίπαλος έρχεται αποδεδειγμένα όπως έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη στη διάρκεια της εβδομάδας ο προπονητής του να παίξει με τρία χαφ για να κρατήσει την ομάδα του όρθια στην υποτιθέμενη και αναμενόμενη επιθετική πίεση των γηπεδούχων και εσύ διαλέγεις έναν αμυντικογεννή παίκτη; Αντί να στύψεις το μυαλό σου και να εκμεταλλευτείς το γεγονός, επιστρατεύοντας έναν ταχύτατο διεμβολιστή όπως είναι επί παραδείγματι ο Μιτρίτσα, εσύ στην άμυνα του αντίπαλου κόουτς απαντάς με άμυνα; Και άντε στη συνέχεια που διόρθωσες κάπως τα πράγματα και επιδιώκεις την ισοφάριση και τη νίκη ακόμη, κάνεις αλλαγές κουτουρού; Δεν νομίζεις ότι ήταν προτιμότερο να μείνει μέσα στο παιχνίδι μαζί με τον Άκπομ και ο Σφιντέρσκι; Για την αλλαγή δε στο 83΄του Λύρατζη εάν δεν ήταν αναγκαστική η αποχώρηση του Τέιλορ, ποιο είναι το σκεπτικό σου; Να βγάλει ο μικρός και άπειρος τα κάστανα από τη φωτιά; Στη συγκεκριμένη περίπτωση και αν βέβαια δεν συντρέχει άλλος λόγος, βοήθησες όχι την ομάδα σου αλλά τον αντίπαλο, γιατί και χρόνο του έδωσες και γιατί και το ρυθμό της δική σου ομάδας έκοψες».

Ο ΠΑΟΚ λοιπον της ασυναρτησίας, των εμμονών, έχασε το ντέρμπι αυτοπαγιδευμένος στα γνωστά σύνδρομα του. Μέσα στα οποία θα πρέπει να προσθέσουμε τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ, οι οποίες ποτέ δεν αναπληρώθηκαν μετά το ξεπούλημα των «ασημικών». Τότε που οι σιτιζόμενοι και οι φωστήρες πανηγύριζαν περιγράφοντας τις περήφανες πωλήσεις και δοξολογούσαν τους παικταράδες (παλτά) που έφερναν για να αντικαταστήσουν παίκτες αξίας. Στον τίτλο υπάρχει και η λέξη «οργή». 

Όχι του περήφανου κόσμου που υπεραγαπά τον δικέφαλο και στηρίζει την ομάδα του και δικαιολογημένα απογοητεύεται από παραστάσεις όπως η κυριακάτικη, αλλά η τάχα μου δήθεν αγανάκτηση κάποιων ανεγκέφαλων, οι οποίοι πηγαίνουν στο γήπεδο για να βγάλουν τα απωθημένα τους και για να λύσουν τα ψυχολογικά τους (και όχι μόνο) προβλήματα. Αυτού του είδους η οργή (υποκριτική, άθλια και ύποπτη) εμφανίστηκε στην Τούμπα και μαγάρισε τον ποδοσφαιρικό ναό της προσφυγιάς. Αλήθεια τι πέτυχε; Θα τους πούμε εμείς. Το μέγιστο!!! Αυτό που δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν ούτε και οι πλέον ορκισμένοι εχθροί του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια. Θα πρέπει να ξέρουν ότι η εικόνα της διακοπής και των όσων την προκάλεσαν είναι απεχθέστατη και αποκρουστική για κάθε συνειδητοποιημένο φίλο του λαοφιλέστατου ΠΑΟΚ.

Τέλος και κλείνοντας το σχόλιο επιβάλλεται να αναφερθούμε στον έξυπνο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι φιλοξενούμενοι ότι τους προσέφερε γενναιόδωρα ο Ραζβάν και οι παίκτες που χρησιμοποίησε. Όπως αποδείχθηκε, ο Μάντζιος ήταν καλά διαβασμένος, ενώ ο Ραζβάν για μια ακόμη φορά «συνελήφθη» αδιάβαστος. Όσο για τη διαιτησσία; Έπαιζε 70-30 υπέρ των φιλοξενούμενων σε όλες τις φάσεις (αμφισβητούμενες και μη). Χρέωνε στον ΠΑΟΚ και το πήδημα του ψύλλου και έκλεινε τα μάτια της μπροστά σε χροντροκομένες φάσεις – φάουλ των φιλοξενούμενων. 

Στο περιθώριο του αγώνα μπορούμε να πούμε ότι η NOVA με τη γνωστή τακτική της δεν μας ξεκαθάρισε τι προηγήθηκε της επίτευξης του μοναδικού γκολ του αγώνα. Για μια και μόνο φορά έδειξε τη φάση και στη συνέχεια όταν αναφερόταν σε αυτή, ξεκινούσε από τη στιγμή που ο Εντιαγέ συνέχιζε την ωραία προσπάθεια του ανεμπόδιστος. 

Εδώ οι ΠΑΟΚτσήδες μιλάνε για φάουλ που προηγήθηκε σε παίκτη τους. Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα καλά τη φάση. Θα τη δούμε το βράδυ, αν την δείξουν στις εκπομπές τους οι τηλεκριτές. Κάποια στιγμή βέβαια μετά το τέλος του αγώνα άκουσα ένα σχεδόν ψέλλισμα, ότι μάλλον ο Σκωτσέζος διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα, σε μια φάση όπου προαναφέραμε ότι οι ΠΑΟΚτσήδες επιμένουν ότι προήγθηκε φάουλ σε παίκτη τους. Ο ξένος ήταν όπως ο προηγούμενος με τον Ολυμπιακό. Είχε τις ίδιες διαθέσεις. Βλέπεται καμιά φορά οι φιλίες και τα καλά λόγια που γράφονται και λέγονται για τον Κλάτενμπεργκ, πιάνουν τόπο.

ΥΓ: Το πρωτάθλημα το έχουμε γράψει πριν από καιρό ότι έχει ήδη τελειώσει. Ο μετριότατος έως κακός Ολυμπιακός, εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει αντιπάλους σοβαρούς, πορεύεται ανεμπόδιστα. Οσοι είδαν το χθεσινό παιχνίδι με το Βόλο και τι πέναλτι έδωσε ο Κουτσιαύτης στο 84΄ για να ανοίξει το σκορ στον και πάλι πολύ κακό Ολυμπιακό, θα συμφωνούν απόλυτα με την άποψη μας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.