Ο ΠΑΟΚ τη νίκη και ο Πάμπλο τους... «βαθμούς»

Γιώργος Ζαΐρης19 Απριλίου 2021

Πριν από την έναρξη του αγώνα και όταν έγινε γνωστή η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, πρέπει να χτύπησε το κινητό μου περισσότερο από είκοσι φορές για ειδοποιήσει στο facebook με την ίδια ερώτηση από φίλους της ομάδας: «Ρε Γιώργο πειράματα με τον Ολυμπιακό;» Η αλήθεια είναι πως δεν τους κάκισα γιατί και εγώ στην άκρη του μυαλού μου σκέφτηκα πως γιατί τώρα, γιατί απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα για πρώτη φορά. Αλλά στο ποδόσφαιρο και ειδικά στο χθεσινό ματς, αποδείχθηκε πως το «κράξιμο» μέχρι την αποθέωση είναι ένας... Αντρίγια δρόμος. 

Για να το ξεκαθαρίσω δεν λέω πως ο ΠΑΟΚ ήταν χθες τυχερός ή ότι ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που αποκλειστικά έκρινε το ντέρμπι. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν μαγική εικόνα το 2-0. Αξιζε τη νίκη ο ΠΑΟΚ και την  πήρε. Το θέμα είναι πως χθες ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και ο Γκαρσία τους... βαθμούς. Ισως ήταν το καλύτερο του παιχνίδι ως πρώτος προπονητής της ομάδας και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς παρέταξε την ομάδα αλλά και πως το πήγε το ματς μέχρι τέλος. Ολες οι αλλαγές ήταν σωστές, φρόντισε να δει και το επόμενο ματς και η διαχείριση ήταν καλή. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έπαιζε ο Μπα και ο Σεμέδο. Ε και; Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε; 

Ναι. Υπήρχαν ματς που η ανούσια υπεροχή του δεν έφερε γκολ; Αν εξαιρέσουμε τις φάσεις του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε μέχρι να κάνει το 2-0. Γιατί δεν απειλήθηκε; Γιατί είδαμε έναν εξαιρετικό Βιεϊρίνια σε μια θέση που υπηρέτησε σωστά, είδαμε Ινγκασον και Κρέσπο αλάνθαστους, είδαμε τον Μπάμπα στο πρώτο κυρίως μέρος να δείχνει άριστο πρόσωπο και έναν Αουγκούστο συνεπή. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την πάσα του Ελ Καντουρί και το ότι ο Σβαμπ ήταν καλός μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και το προσθέσουμε δίπλα στον killer Ζίβκοβιτς συμπηρώνεται το παζλ. 

Η ουσία είναι πως χθες ο ΠΑΟΚ ήταν ρεαλιστής. Ή για να το γράψω καλύτερα ο Γκαρσία ήταν ρεαλιστής. Είδε ποια ομάδα είχε απέναντι του, είδε τα υλικά που είχε αυτός και έφτιαξε ένα νόστιμο φαγητό που χόρτασε μετά από καιρό τους οπαδούς του. Δεν ξέρω αν αυτός ο τρόπος που έπαιξε χθες είναι μπούσουλας για τη συνέχεια. Ξέρω ότι χθες μετά από καιρό είδα τον ΠΑΟΚ να παίρνει βοήθεια από την άκρη του πάγκου του. Αυτό κρατάω. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.