Ο ΠΑΟΚ θέλει να αρχίσει να «χτίζει» και πάλι ψυχολογία

Γιώργος Ηλιάδης20 Ιουνίου 2020

Νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΟΦΗ στην Τούμπα σήμερα (20/6) στις 20:30.

Η νίκη για τον Δικέφαλο, πλέον είναι μονόδρομος, γιατί διαφορετικά θα βάλει δύσκολα στον εαυτό του, αναφορικά με την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Αμπέλ Φερέιρα περιμένει από τους παίκτες του, να κάνουν το καθήκον τους, περιμένοντας από τους ίδιους να είναι αποτελεσματικοί στην τελική ενέργεια, κάτι που έλειπε από το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Προστατεύει Βιεϊρίνια και Πέλκα ενόψει Ολυμπιακού

Μπορεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ να προέχει η νίκη με τον ΟΦΗ, όμως σίγουρα στο μυαλό τους υπάρχει και η ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει κατά ένα μεγάλο βαθμό τη χρονιά.

Ετσι λοιπόν ο Αμπέλ Φερέιρα πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον Δημήτρη Πέλκα, για να τους προφυλάξει, καθώς η παρουσία των δύο αρχηγών της ομάδας στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Αυτή η επιλογή φέρνει τον Λάμπρου, εκτός απρόοπτου, στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Ο Έλληνας επιθετικός στην τελευταία του εμφάνιση απέναντι στον ΟΦΗ, πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, και το ίδιο θα του ζητηθεί σήμερα από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος θέλει να δει από την ομάδα του αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κάρολ Σφιντέρσι αναμένεται να πάρει την θέση του Τσούμπα Άκπομ, κάτι απόλυτα λογικό, γιατί ας μην ξεχνάμε πως παραμένει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. 

Στο κέντρο της ομάδας θα αγωνιστούν Μαουρίσιο και Εσίτι, με σκοπό να αρχίσει σιγά σιγά να χτίζεται μία καλή χημεία μεταξύ των δύο μέσων που έπαιξαν ελάχιστες φορές μαζί.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα μοιράσει ο Αμπέλ Φερέιρα τον χρόνο, σε παίκτες που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής την φετινή σεζόν, εφόσον βέβαια κυλήσουν όλα ομαλά και ο ΠΑΟΚ κλειδώσει τη νίκη. 

Ο Πορτογάλος προπονητής στην διάρκεια της εβδομάδας ζήτησε από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τους Κρητικούς και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι φάσεις που θα δημιουργεί η ομάδα να μετουσιώνονται σε γκολ, κάτι που δεν έπραξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.