Ο ΠΑΟΚ θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή, δεν επιδέχεται διορθώσεων

Δημήτρης Κανελλάκης09 Μαρτίου 2021

Τα... πώς και τα... γιατί μιας ακόμη απογοητευτικής -έως και θλιβερής θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος- εμφάνισης του ΠΑΟΚ, προσωπικά δεν θα τα αναζητήσω.

Καιρό τώρα, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ -επειδή ενοχλεί τα τελευταία χρόνια να ασκείς κριτική με βάση τα πραγματικά γεγονότα και κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς... εχθρός, έγραφα και έλεγα ότι είναι εξώφθαλμα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, ακατανόητες πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνονται, δύσκολο να πειστεί κάποιος ότι αυτή η αποδυνάμωση του ρόστερ έχει να κάνει μόνο με το FFP.

Δεν μπορούσα να βρω λογική σε όλο αυτό που γινόταν και το οποίο... φώναζε ότι νομοτελειακά η πανίσχυρη ομάδα που έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ το 2019 οδηγούνταν σε αδιέξοδο, υπονόμευε τις προοπτικές της, έκανε -οι ίδιοι οι άνθρωποί της- ό,τι μπορούσε για να γκρεμίσει αυτό που έχτιζε 4-5 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε ξαφνικά σε αυτό το... κατάντημα (αυτή είναι η λέξη, όσο κι αν δεν αρέσει, που περιγράφει αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ)

Είναι πολύ νωπές οι μνήμες του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και του ΠΑΟΚ μετά το νταμπλ έως και τώρα. Γι' αυτό και είναι εύκολες οι συγκρίσεις.

Τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά. Η ομάδα που είχε ποιότητα, λάμψη, προσωπικότητες, που κυριαρχούσε μέσα στο γήπεδο και οργανωνόταν συνεχώς εκτός γηπέδου ως το νταμπλ και η ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς ηγέτες, χωρίς εμπιστοσύνη στον προπονητή, με τις πωλήσεις των καλύτερων παικτών της και τη μη αναπλήρωση των κενών που άφηναν φεύγοντας.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Χειρότερο, κατά την άποψή μου, από τα προηγούμενα: ο ΠΑΟΚ δεν έχτισε μόνο αγωνιστική και οργανωτική δυναμική τα χρόνια ως το νταμπλ. Εχτισε και μία πανίσχυρη σχέση με τον κόσμο του. Οι οπαδοί δεν αμφέβαλλαν, δεν ήταν επιφυλακτικοί, δεν αντιδρούσαν στην πρώτη... στραβή, διότι καταλάβαιναν ότι θα γίνουν και λάθη, καταλάβαιναν ότι δεν πρέπει να αντιδράνε έντονα μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, να στήνουν λαϊκά δικαστήρια.

Αυτή η εμπιστοσύνη αρχίζει να γκρεμίζεται. Διάβαζα χθες σχόλια οπαδών του ΠΑΟΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μιλάνε για ανοργανωσιά, για σχεδιασμούς στημένους στο πόδι, αμφιβάλλουν αν η ομάδα τους, έτσι όπως λειτουργεί αυτή την στιγμή, είναι ικανή το καλοκαίρι να αρχίσει ξανά να χτίζει κάτι μεγάλο.

Ο ΠΑΟΚ είναι στο μη παρέκει. Θυμίζει... προ Ιβάν Σαββίδη ΠΑΟΚ. Κι όσο ο Ιβάν Σαββίδης δεν παρεμβαίνει, δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, δεν λέει τι σκέφτεται και πώς σκοπεύει να σταματήσει αυτό τον κατήφορο, τόσο θα χειροτερεύουν τα πράγματα.

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν επιδέχεται επιδιορθώσεων. Θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.