«Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν Ζίβκοβιτς ακόμη, μακάρι να βγούνε φέτος κι άλλοι σαν τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη»

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τριανταφυλλος Μαχαιρίδης.

Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής που πέρασε από ΑΕΚ, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Μπενφίκα, μίλησε αναφορικά με την εικόνα που σχημάτισε για τον Δικέφαλο από την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, τα στοιχεία που άλλαξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ έκανε ειδική μνεία στους Λύρατζη και Τσιγγάρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Έχει διαφοροποιηθεί η εικόνα του ΠΑΟΚ. Από τους τρεις στα χαφ, οι δύο, Τσιγγάρας και Αουγκούστο πρόσθεσαν ταχύτητα και τρεξίματα που έλειπαν και συμπλήρωσαν τον Κούρτιτς. Αξια κερδίζουν θέση στο βασικό σχήμα. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να κρίνω τον προπονητή για τις επιλογές του, ίσως να έπαιξαν ρόλο οι συγκυρίες, η τύχη, έδειξε όμως αυτή η τριάδα ότι ανταποκρίνεται καλύτερα από παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει πριν. 

Προσωπικά, χωρίς να θέλω να κρίνω, θεωρώ ότι άργησε να πάει σε αυτές τις επιλογές. Για τον Ντόουγκλας, υπήρχαν βέβαια κάποιοι τραυματισμοί. Πριν βλέπαμε Κούρτιτς, Σβαμπ, Εσίτι, συμπλήρωνε ο Ελ Καντουρί που ήταν στο ίδιο στυλ παιχνιδιού, με ίδια χαρακτηριστικά, έλειπε η ταχύτητα το πάθος που έχει ο Τσιγγάρας. Έδωσε τον ενθουσιασμό, βρέθηκε ένας παίκτης να σταματήσει και τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων». 

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όσον αφορά τον Κούρτιτς απελευθερώθηκε λόγω της παρουσίας και του Τσιγγάρα και του Αουγκούστο που έχουν τρεξίματα. Εχει φοβερή τεχνική, πολύ καλά χτυπήματα, αλλά η τριάδα που έπαιζε πριν δεν μπορούσε να τον βοηθήσει να δείξει το κάτι παραπάνω. Ο Τσιγγάρας κάνει το απλό, προσπαθεί να κάνει πιο άμεσο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο Εσίτι είχε πολλές επαφές, μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει με την μπάλα και έτσι έβρισκαν οι αντίπαλοι τον τρόπο να μας πιέσουν. Βλέποντας απ' έξω πώς παίζει ο ΠΑΟΚ, αυτή η τριάδα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα και καλό είναι να την βλέπουμε, αξίζει κι άλλες ευκαιρίες, αλλά σίγουρα ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει γιατί δουλεύει συνέχεια με την ομάδα».

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ: «Από που υστερεί ο ΠΑΟΚ είναι ότι, πλην του Ζίβκοβιτς, δεν υπάρχει ένας παίκτης να παίξει στο ένας με έναν και να δημιουργεί υπεραριθμία. Αν μία ομάδα μείνει πίσω στο ματς και μαρκάρει καλά τον Ζίβκοβιτς δεν έχουμε τον παίκτη που θα κάνει μία ατομική προσπάθεια, με ταχύτητα και τεχνική. Ο προπονητής δουλεύει με τους παίκτες που έχει και αυτός ξέρει πώς θα το διαχειριστεί. Όσον αφορά στον ρόλο του Μπίσεσβαρ, στα δύο τελευταία ματς οι φάσεις που έγιναν με την είσοδό του ήρθαν σε αντεπιθέσεις, δεν έγιναν κόντρα σε οργανωμένη άμυνα. Η αλήθεια είναι ότι πριν μείνει πάγκο ο Μπίσεσβαρ έδειχνε πολύ κουρασμένος. Ο προπονητής γνωρίζει πάντως σε τι κατάσταση είναι ο καθένας».

Για το αν περαιτέρω προκρίσεις στο Κονφερενς μπορούν να σώσουν την χρονιά για τον ΠΑΟΚ: «Καλώς ή κακώς αυτό που μένει είναι το Πρωτάθλημα. Αν πας στους 16 ή στους 8 δεν μένει τόσο πολύ, εκτός κι αν κάνεις την υπέρβαση και πας στους τέσσερις και κάνεις κάτι μεγάλο. Αν πας στους 16 ο οπαδός δεν θα πει... είμαι καλά. Είναι άλλο το Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο γιατί μένει και κάτι, κερδίζεις τρόπαια. Η χρονιά εξελίσσεται πολύ άσχημα, μακάρι τουλάχιστον να δούμε να βγαίνουν κι άλλα παιδιά σαν τον Τσιγγάρα ή τον Λύρατζη που έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν. Αν συνεχίσουμε να είμαστε 11 βαθμούς πίσω...».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.