Ο ΠΑΟΚ τελειώνει με 2 εκ. ευρώ την απόκτηση του Ντομινίκ Κοτάρσκι, η απόφαση για Ζίβκοβιτς

Metrosport Team18 Ιουνίου 2022

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός – Γ.Ζαΐρης

Εδώ και αρκετές μέρες η “Μ” σας είχε αποκαλύψει πώς θα προχωρούσε ο ΠΑΟΚ την μεταγραφή του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο 22χρονος Κροάτης γκολκίπερ αποκτάται ουσιαστικά από τον Άγιαξ, με γέφυρα που κάνει η Γκόριτσα σε μία κατάσταση που αφήνει κερδισμένους τόσο τον Δικέφαλο, όσο και την κροατική ομάδα. 

Ο ΠΑΟΚ θα αγοράσει τον Κοτάρσκι έναντι δύο εκατομμυρίων από την κροατική ομάδα, που χθες ολοκλήρωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων του από τον Αγιαξ, κάνοντάς του συμβόλαιο ως το 2024 και ο κροατικός Τύπος αποκάλυψε τις λεπτομέρειες. “Ήταν μια πολύπλοκη επιχείρηση η μεταγραφή του Κοτάρσκι γιατί ο Άγιαξ ζήτησε 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση, ενώ η Γκόριτσα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει, όχι όμως σε μετρητά αλλά σε δόσεις, κάτι που τελικά συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές”, σημειώνεται χαρακτηριστικά, στοιχείο που εξηγεί και το κέρδος του κροατικού συλλόγου, την ώρα που στην Τούμπα υποστηρίζουν ότι αν ο ΠΑΟΚ πήγαινε απευθείας στον Αγιαξ ενδεχομένως θα έπρεπε να πληρώσει περισσότερα, καθώς, δεν θα ίσχυε η ρήτρα που είχε μπει στο συμβόλαιο δανεισμού με την Γκόριτσα.

Από τα γραφεία της ΠΑΕ χθες διαρρεόταν η βεβαιότητα ότι το δεύτερο μισό της μεταγραφής θα κλείσει τις επόμενες μέρες και μάλιστα στην Κροατία γράφτηκε και το όνομα του πιθανού αντικαταστάτη του Κοτάρσκι στην Γκόριτσα, αυητόι του Σβόνιμιρ Σούμπαριτς της Τσιμπάλια.

Ενδεικτικές του προχωρημένου των επαφών του Μπότο με την Γκόριτσα για την μεταγραφή είν αι και οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Γκόριτσα, Νέναντ Τσρνένκο μέσω της εκπομπής “Τρίτο Ημίχρονο” στο “Metropolis 95,5”. “Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώσαμε την μεταγραφή του Κοτάρσκι από τον Άγιαξ και τώρα είμαστε στις διαδικασίες εγγραφής του στο ρόστερ της Γκόριτσα. Ναι, είναι αλήθεια ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη. Είτε θα πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, είτε θα μείνει στην Γκόριτσα”, τόνισε.

Υπογράφει νέο συμβόλαιο ο Ζίβκοβιτς

Εξάλλου, μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να έχει υπογράψει το νέο συμβόλαιό του ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο έμπειρος γκολκίπερ γνωρίζει πολύ καλά την πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να τον διατηρήσουν στο ρόστερ, όπως επίσης και την άκρως θετική άποψη που έχει για εκείνον ο Ιβάν Σαββίδης λόγω της στάση του την περίοδο που οι παίκτες υπέγραφαν συμβόλαια ενός μηνός για τα ματς μέσα στο καλοκαίρι.

Μένει μόνο ένα τελικό ραντεβού με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να πέσουν οι υπογραφές. Ο Σέρβος γκολκίπερ θα είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας, θα υπάρχουν και δύο νεαροί, ο Ταλιχμανίδης και ο Μπαλωμένος και θα φανεί στην πορεία και μέσα από τα πρώτα παιχνίδια αν θα αποκτηθεί και τρίτος έτοιμος, αφού είναι ερωτηματικό αν αρκεί το δίδυμο Κοτάρκσι-Ζίβκοβιτς για μία γεμάτη σεζόν.

Aξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν ολοκληρωθεί σήμερα η μεταγραφή, ο Κοτάρσκι θα ενσωματωθεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ όταν αυτή θα βρίσκεται στην Ολλανδία, καθώς κάνει διακοπές μετά τα ματς της U21 της Κροατίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.