Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με Λουντογκόρετς για Ντεσπόντοφ, το ποσό της συμφωνίας!

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2023

Σε συμφωνία με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ έχει έρθει ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής. 

Ο Δικέφαλος συμφώνησε με τη Λουντογκόρετς και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναμένεται πιθανότατα αύριο στη χώρα μας για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του, το οποίο θα είναι τετραετούς διάρκειας. Το deal έκλεισε στα 3.5 εκατομμύρια συν τα μπόνους ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα είναι ένα εκατομμύριο. Να θυμίσουμε ότι για τον παίκτη είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον και ο Ολυμπιακός.

Ο 26χρονος Βούλγαρος μπορεί να αγωνισθεί στα δυο άκρα της επίθεσης αλλά και στην αιχμή του δόρατος. Ο Ντεσπόντοφ προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν αφού πέρυσι σε 48 παιχνίδια με τη φανέλα της Λουντογκόρετς σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 19 γκολ και μοίρασε 22 ασίστ. 

Γεννήθηκε στην Κρέσνα και μόλις στ 12 του χρόνια εντάχθηκε στην ακαδημία της Litex Lovech. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου BFU U-16 το 2012, σημειώνοντας δύο γκολ στον τελικό εναντίον της Cherno More στις 26 Απριλίου. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 15 ετών 183 ημερών σε μια νίκη 5–0 στο πρωτάθλημα επί της Kaliakra Kavarna στις 12 Μαΐου 2012, μπαίνοντας ως αλλαγή για τον Σβέτοσλαβ Τοντόροβ. Σκόραρε το πρώτο του γκολ στις 10 Αυγούστου 2013, σημειώνοντας το πέμπτο τέρμα σε μια εκτός έδρας νίκη με 5–1 επί του Πιρίν Γκότσε Ντέλτσεφ.

Οι καλές του εμφανίσεις τον οδήγησαν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας τον Ιούνιο του 2016, όπου καθιερώθηκε ως ο πρωταγωνιστής της ομάδας κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή το 2018, κάτι που πέτυχε πρώτος παίκτης του συλλόγου μετά τον Χρίστο Στόιτσκοφ το 1989.

Τον Ιανουάριο του 2019 ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην Κάλιαρι της Serie A, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2023 με δυνατότητα επέκτασης για μία ακόμη σεζόν. Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό μεταγραφής, αλλά αναφέρθηκε ότι έσπασε το ρεκόρ για μια απερχόμενη μεταγραφή της Πρώτης Λίγκας Βούλγαρου παίκτη, που μέχρι τότε ήταν η μεταγραφή 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων του Χρήστο Στόιτσκοφ στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 1990. Τον Σεπτέμβριο του 2019 δόθηκε δανεικός στη Στουρμ Γκρατς, όπου σε 21 παιχνίδια σημείωσε εννέα γκολ και μοίρασε οχτώ ασίστ.  

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του από το 2018 και έχει 39 συμμετοχές και 10 γκολ ενώ φορά και το περιβραχιόνιο εδώ και περίπου 1.5 χρόνο.

Το ελληνικό φίλαθλο κοινό θα τον θυμάται και από τη μονομαχία της Λουντογκόρετς με τον Ολυμπιακό στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League τη σεζόν 2021-22, όπου είχε σημειώσει ένα απίστευτο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο «Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.