Ο ΠΑΟΚ στο δόγμα Λουτσέσκου δικαιώνει τις «προφητείες»

Χάρης Δημαράς21 Ιουλίου 2021

Πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη στους φίλους σου, ειδικά όταν αυτοί κατέχουν από μπάλα ή όταν και διαισθητικά ή εμπειρικά ακόμη προσεγγίζουν τη γνώση.

Τέσσερα πραγματάκια λοιπόν μου είπε φίλος, σχετικός με το αντικείμενο, λίγο μετά την επιστροφή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και πάνω στη συζήτηση για το αν αυτή η δεύτερη φορά του Ρουμάνου θυμίζει «ξαναζεσταμένο φαγητό» κι αν θα στεφθεί με επιτυχία.

«Θα τη στρώσει την ομάδα ο Ραζβάν, δε θα δέχεται εύκολα γκολ», ήταν το πρώτο. Παρακολούθησα τα τρία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους και η αλήθεια είναι πως – με εξαίρεση ένα 20λεπτο κόντρα στην PSV – η αμυντική λειτουργία μοιάζει διαφορετική. Δε λέω η άμυνα. Διότι για τα ίδια πρόσωπα μιλάμε πάνω κάτω. Λέω η αμυντική λειτουργία, η αλληλοκάλυψη, επιθετική άμυνα, η τοποθέτηση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, η αγωνιστικότητα, το πάθος, ο αγωνιστικός προσανατολισμός. «Όλοι μαζί αμυνόμαστε, όλοι επιτιθέμεθα». Αυτό το θα βάζω περισσότερα απ’ όσα τρώω δεν έπιασε την προηγούμενη διετία στον ΠΑΟΚ. Καλύτερα να δέχεσαι ένα λιγότερο απ’ όσο βάζεις. Σήμερα στο φιλικό το γκολ ήταν από καραμπόλα και οι τελικές της (όχι και τόσο μεγάλης) αντιπάλου λίγες.

Το δεύτερο: «Θα πάρει δεκάρι, δε μένει με τον Ουάρντα», ήταν η ατάκα για τα μεταγραφικά. Λίγο αργότερα σκάει η είδηση για τον Τζιοβίνκο. Μια περίπτωση που αν εν ευοδωθεί αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Ραζβάν, με τον οποίο ο Ιταλός είχε εξαιρετικές επιδόσεις στην Αλ Χιλάλ (σε 57 ματς, 10 γκολ και 14 ασίστ). Διότι η επιστροφή στην πατρίδα του είναι μεγάλο κίνητρο, αλλά και η πιθανή συνεργασία με τον Ρουμάνο του δίνει ένα διαφορετικό κίνητρο. Κι αη παρουσία του θα δώσει άλλη ποιότητα. Για να δούμε…

Τρίτη ατάκα για Νέλσον Ολιβέιρα: «Αλλον Ολιβέιρα θα δεις με τον Ραζβάν. Κάνει μια χαρά για τον ΠΑΟΚ». Τα πρώτα δείγματα γραφής δικαιώνουν την «προφητεία» κι εδώ. Διότι αυτό που βλέπουμε από τον Πορτογάλο στα φιλικά είναι κάτι εντυπωσιακό. Θα περιμένουμε, ασφαλώς, διότι ποτέ η βιασύνη δεν αποτελεί καλό σύμβουλο σε τέτοιες κρίσεις, όμως οι υποσχέσεις είναι αν μη τι άλλο θεαματικές.

Κι όταν μοιραία η συζήτηση πήγε στο αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει φέτος να θυμίσει τον ΠΑΟΚ του ‘18 ή του ‘19, η ατάκα ήταν αυτή που υποθέτω πως σκέφτονται αρκετοί αυτή την εποχή: «Δεν ξέρω, έχω εμπιστοσύνη στον Ραζβάν. Θα τα καταφέρει στο τέλος». Ο οργανισμός ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να δείξει εμπιστοσύνη στον Λουτσέσκου και... ο χρόνος θα δείξει. Σίγουρα, τα πρώτα δείγματα, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού, είναι θετικά και δεν αναφερόμαστε στο σκορ, αλλά στη συνολική εικόνα. Όσο για της προφητείες; Θα ξαναμιλήσω, σύντομα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.