Ο ΠΑΟΚ στερήθηκε τη νίκη λόγω επιπολαιότητας και εγωϊσμού στην τελική ενέργεια

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Φεβρουαρίου 2023

Κρίμα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος από τον Ολυμπιακό, ήταν η ομάδα που δημιούργησε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, αλλά τις έχασε και μοιραία πέταξε δύο βαθμούς. Η αιτία ήταν το γεγονός ότι οι παίκτες του που βρέθηκαν σε θέση βολής είτε αστόχησαν, είτε έστειλαν την μπάλα πάνω στον Πασχαλάκη. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να δώσουν πάσα σε ελεύθερο συμπαίκτη τους, γεγονός που εξόργισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η αλήθεια είναι ότι με 17 τελικές από τις οποίες οι 8 στην εστία (έναντι 6-1 του Ολυμπιακού), ο ΠΑΟΚ έχασε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν δικό του, σύμφωνα με την καλή απόδοσή του.

O ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ήταν εντυπωσιακά καλός στο πρώτο 20λεπτο, είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε πολύ ωραίους συνδυασμούς, αλλά δεν κατόρθωσε να σκοράρει γιατί τα σουτ των παικτών του, εκτός από ένα που κάπως δυσκόλεψε τον Πασχαλάκη, είτε ήταν άστοχα, είτε ήταν αδύναμα και κατέληξαν στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, είτε “βρήκαν” σε σώματα παικτών του Ολυμπιακού. Μετά τη σέντρα-σουτ του Νάρει στο δοκάρι, με το ξεκίνημα του αγώνα, απέτυχαν κατά σειρά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα ο Ζίβκοβιτς, ο Κωνσταντέλιας, ο Ολιβέιρα, ο Κουλιεράκης δύο φορές, ο Ντάντας και λίγο πριν τη λήξη πάλι ο Ολιβέιρα.

Ο Ολυμπιακός, που είχε εξαφανιστεί στην κυριολεξία στο πρώτο 20λεπτο, άρχισε να δείχνει ότι υπήρχε στο γήπεδο με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Χάμες που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Από εκεί και πέρα, μολονότι κέρδισε λίγα μέτρα στο γήπεδο, απείλησε μόνο μία φορά κι εκείνη από λάθος του Ντάντας που πρόλαβε να διορθώσει ο ίδιος, ενώ δύο σουτ του Μασούρα κατέληξαν απελπιστικά άουτ και ένα ακόμη μακρινό του Χάμες στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Θα ήταν δίκαιο τουλάχιστον το 1-0, αλλά για να προηγηθείς πρέπει να σκοράρεις και ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα καλά στο πρώτο ημίχρονο, εκτός από να είναι ουσιαστικός στην τελική ενέργεια. Από ενέργεια και συγκέντρωση, πάντως, όλοι οι παίκτες του πήραν άριστα και έδωσαν την εντύπωση, αν όχι την πεποίθηση, ότι αν συνεχίσουν και στο δεύτερ ημίχρονο με τόσο καλή απόδοση, κάποια στιγμή θα βρουν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με λιγότερη ένταση και από τις δύο ομάδες, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν πάλι ο κυρίαρχος στο παιχνίδι και εκείνος που δημιούργησε ευκαιρίες. Το κακό γι' αυτόν ήταν ότι επαναλήφθηκε το φαινόμενο του πρώτου ημιχρόνου. Η βεβιασμένη, ή η κακή εκτέλεση στην τελική ενέργεια. Ο Κωνσταντέλιας έστειλε... ένα μηλάκι στον Πασχαλάκη, ακόμη ένα ο Αουγκούστο, ενδιάμεσα ο Ολιβέιρα μπροστά στην εστία έπιασε με άγαρμπη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα παράλληλα και στη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Αουγκούστο, σε φάση διαρκείας, σούταρε από πολύ κοντά αλλά σημάδεψε κι αυτός τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντελώς ακίνδυνος. Μία μόνο φορά πάτησε απειλητικά περιοχή, αλλά ο Σάστρε πρόλαβε να αποκρούσει μπροστά από τον Μπακαμπού κι έτσι δεν έγινε καν φάση.

Οπως είπε ο Λουτσέσκου, κάποιοι από τους παίκτες του λειτούργησαν ατομικά στις ευκαιρίες και εκτέλεσαν ενώ υπήρχε αμαρκάριστος συμπαίκτης τους. “Πρέπει να παίζει ο καθένας για την ομάδα και όχι να παίζει η ομάδα γι' αυτόν”, είπε, τονίζοντας ότι είναι κρίμα που ο ΠΑΟΚ έκανε τον Ολυμπιακό να μοιάζει μικρός, αλλά δεν πήρε αυτό που άξιζε επειδή κάποιοι παίκτες φέρθηκαν εγωιστικά σε κρίσιμες στιγμές. Τελικά, μάλλον αυτό είναι που εξηγεί το χθεσινό 0-0 της Τούμπας, που κάλιστα θα μπορούσε να είναι ένας μεγάλος θρίαμβος του ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Την κατσάδα του Λουτσέσκου στον Κωνσταντέλια την είδε σε ζωντανή μετάδοση όλη η Ελλάδα. Αν έμεινε, όμως, σ' αυτόν και δεν κατσάδιασε κι άλλους στα αποδυτήρια, θα είναι λάθος. Κι όχι μόνο γιατί δεν έπρεπε να σουτάρουν, ή δεν σούταραν καλά, αλλά γιατί σε όλο το ματς δεν κατάφεραν να περάσουν μία εύστοχη σέντρα. Εστω μία που να βρει συμπαίκτη τους για να σκοράρει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.