Ο ΠΑΟΚ «σπέρνει» παντού παίκτες!

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου , οι παλαιότεροι μου έλεγαν ότι οι παίκτες που παίρνουν μεταγραφή και φεύγουν από τον ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα θα του κάνουν τη ζημιά. 

Θα σημειώσουν κάποιο γκολ εναντίον του. Αυτό στο παρελθόν ήταν πιο σπάνιο ωστόσο μέσα στο πέρας των δεκαετιών είχαμε ουκ ολίγα περιστατικά χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό το σκοράρισμα υπερέβαινε την στατιστική λογική. Στις μέρες μας αλλά και στο μέλλον , το γεγονός αυτό μπορεί να συμβαίνει σε κάθε αγωνιστική. 

Ήδη στις πρώτες 5 δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ πέτυχαν γκολ με τον Διαμαντή να στερεί δυο βαθμούς στο εκατοστό λεπτό από τον Δικέφαλο. Από τις δημοσιογραφικές έρευνες που γίνονται διαπιστώθηκε ότι τούτη την στιγμή, εκτός των δανεικών, αγωνίζονται 13 τέως παίκτες του ΠΑΟΚ στην σούπερ λιγκ.

 Οι πολύ καλές ακαδημίες που έχει ο Δικέφαλος σε συνδυασμό με τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχουν αποδώσει με πληθώρα παικτών σε όλες τις ηλικίες. Πιο εμφατικό παράδειγμα δεν υπάρχει από αυτό της Εθνικής νέων που αποτελείται σχεδόν κατά τα 2/3 από παίκτες του ΠΑΟΚ και νίκησε στον όμιλο του Πανευρωπαϊκού την οικοδέσποινα Ελβετία με 0-2. 

Μάλιστα και τα δυο γκολ πέτυχαν παίκτες του ΠΑΟΚ εκ των οποίων το δεύτερο ο Κούτσιας… που δεν κάνει για την πρώτη ομάδα. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε αυτόν τον τομέα μοιάζει να διακόπτεται με απότομο σχεδόν ανεξήγητο τρόπο όταν εξετάζουμε την εφαρμογή της στην «μεγάλη» ομάδα. Εκεί για λόγους που είναι διαφορετικοί ανά περίοδο , ανά προπονητή και τεχνικό διευθυντή, προτιμώνται οι ξένοι παίκτες. 

Παίκτες που μπορεί να μην είναι έτοιμοι, να μην έχουν γεμάτες χρονιές ή ακόμη να είναι από το δεύτερο και τρίτο ράφι. Είδαμε τον Λεβέκ, το φιλότιμο Τέιλορ, τον Εσίτι! Τι παραπάνω είχε ο Εσίτι από τον Τσιγγάρα; Όταν ένας ξένος παίκτης έχει ιδιορρυθμίες προσπαθούμε να τον φέρουμε με τα νερά μας, όταν ένας Έλληνας δεν ταιριάζει στα χνώτα μας, τον στέλνουμε δανεικό. 

Είναι κρίμα να γίνεται όλο αυτό και να δαπανώνται χιλιάδες εργατοώρες και ευρώ προκειμένου να βγουν παίκτες οι οποίοι στο τέλος θα ενισχύσουν άλλες ομάδες επειδή ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τους εξελίξει από την ηλικία των 18 ετών και πάνω. 

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και κανείς δεν μπορεί να τα διαψεύσει. Δεν είναι δυνατόν -και όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ- παίκτες που στην Ελλάδα αγνοούνται να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να χτίζουν όνομα και καριέρες. Για μας η μόνη λύση θα ήταν να επιβάλει ο ιδιοκτήτης κ. Σαββίδης μια αναγκαστική ποσόστωση συμμετοχής τουλάχιστον στην 18άδα αυτών των παιδιών μπας και δούνε προκοπή και ολοκληρώσουν τον σκοπό για τον οποίο ξεκίνησαν και ονειρεύτηκαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.