Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει έμφαση στο αθλητικό κομμάτι

Κώστας Πετρωτός15 Δεκεμβρίου 2021

Υπάρχει εξήγηση στο γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να υποστηρίξει φέτος το πλάνο πρωταθλητισμού και της διάκρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 Δεν διέθετε την σωστή αναλογία σε τεχνικά-αθλητικά προσόντα. Αν οι βασικοί παίκτες του (Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Σβαμπ , Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Βαρέλα. Ελ Καντουρί) ήταν σε καλή κατάσταση και φρέσκοι να βγάλουν σε υψηλό τέμπο ένα ολόκληρο ματς, τότε με την μπάλα στα πόδια έκαναν πράγματα που άλλες ομάδες δεν μπορούσαν να πετύχουν. 

Ωστόσο, με τους αγώνες να έρχονται διαδοχικά, αυτό δεν μπορούσε να συμβεί. Το είδαμε με τον Μπίσεσβαρ πώς άδειασε, αλλά και με τον Ελ Καντουρί και τους τραυματισμούς που έβγαλε. Σε όλη αυτή την διαδικασία αυτός που δείχνει να ανταπεξέρχεται συνεχώς σε υψηλό επίπεδο είναι ο Αντρίγια, πολύ απλά γιατί στα 25 και με πολλή ενέργεια. 

Ο ΠΑΟΚ πέρα από εμπειρία και ποιότητα με την μπάλα στα πόδια έχει ανάγκη από πνευμόνια, παίκτες που θα βάλουν ένταση, τρεξίματα και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Στο ματς με την Λαμία είδαμε βελτίωση ως προς αυτό γιατί το μείγμα ενδεκάδας ήταν καλύτερο από άλλα παιχνίδια. Ακριβώς αυτό είναι και το ζητούμενο ενόψει Ιανουαρίου. 

Σε ένα Πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, είναι ανάγκη ο ΠΑΟΚ να βελτιωθεί στο αθλητικό κομμάτι. Να αποκτήσει περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν την ομάδα σε κομμάτια που έχει αδυναμία. Εχω την αίσθηση ότι αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος από την ζημία της κακής πορείας στο Πρωτάθλημα ως τώρα. 

Ότι πλέον γνωρίζουν τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να μπορέσει να αναρριχηθεί και πάλι στην κορυφή. Το αν κάνουμε σωστή εκτίμηση θα φανεί από το αποτέλεσμα των μεταγραφικών κινήσεων που θα κάνει ο ΠΑΟΚ σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.