Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δείξει τι σημαίνει μεγάλη ομάδα

Κώστας Πετρωτός14 Μαρτίου 2024

Όχι, ο τίτλος δεν είναι καθόλου λαϊκίστικος για να προλάβω κάποιους που θα κάνουν αυτή, ως πρώτη σκέψη, παρερμηνεύοντας τον όρο «μεγάλη ομάδα». Δεν αναφέρομαι στην πρόκριση, αλλά στην νοοτροπία που πρέπει να βγάλει ο ΠΑΟΚ το βράδυ. Υπάρχει πολύ πρόσφατο παράδειγμα για να χρησιμοποιήσω και αυτό έρχεται από τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Εκείνο το βράδυ στην Λεωφόρο, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, αλλά η εμφάνισή τους ήταν τέτοια που γέμισε με περηφάνια τους οπαδούς της ομάδας.

Η εμφάνιση είναι, λοιπόν, το κυρίως ζητούμενο, να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι… πεθαίνει για την πρόκριση και αν αυτή έρθει, ακόμη καλύτερα. Αλλά για λόγους ατυχίας ή μεγάλης εμφάνισης του αντίπαλου τερματοφύλακα, ή, ή… δεν έρθει, το φινάλε να βρει την Τούμπα να χειροκροτά γεμάτη περηφάνια τα παιδιά της. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, έγινε μεγάλος από σπουδαίες προκρίσεις όπως εκείνη επί της Αρσεναλ, αλλά και πικρούς αποκλεισμούς όπως εκείνος που βίωσε στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, χάνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στα πέναλτι.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, το μεγάλο στοίχημα είναι αν οι παίκτες που λίγες μέρες πριν έμοιαζαν κουρασμένοι, ψυχικά και σωματικά, μπορούν να εμφανιστούν γεμάτοι ενέργεια και στο μυαλό και στο σώμα. Προφανώς, ο ΠΑΟΚ, όπως και κάθε ομάδα, έχει ανάγκη το διάστημα ανασύνταξης στην διακοπή λόγω Εθνικής. Γι΄ αυτό και θα πρέπει απόψε, οι παίκτες του να υπερβάλουν εαυτούς. Είναι σημαντικό τα βαριά χαρτιά του να εμφανιστούν σε καλή μέρα, όμως, είναι επίσης, κομβικό να μην γίνουν ατομικά λάθη, γιατί ο Πέτκοβιτς και κανά δύο παίκτες ακόμη παραμονεύουν.

Τέλος, θα ήθελα να σταθώ και στις δηλώσεις του Λουτσέσκου χθες στην συνέντευξη Τύπου. Για πρώτη φορά ίσως (δεν θυμάμαι αν ξεχνάω κάποια), μίλησε με αυστηρή γλώσσα για τους παίκτες του. Προφανώς το έκανε για να τους θίξει τον εγωισμό και ελπίζω να έχει θετικό αποτέλεσμα. Το σημειώνω γιατί συνήθως ο Ρουμάνος τεχνικός, προσφέρει απλόχερα στήριξη στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάζεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.