Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδομήσει και την προπαγάνδα περί εύνοιας

Δημήτρης Κανελλάκης29 Ιανουαρίου 2020

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διήμερο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να συμβεί κάπου αλλού, μια ομάδα (όπως ο ΠΑΟΚ στην περίπτωσή μας) να έχει υποβιβαστεί και ακολούθως -γιατί η κυβέρνηση έφερε με τη μορφή κατεπείγοντος νομοθετική ρύθμιση- να της επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, μόνο επειδή ο αντίπαλός της (ο Ολυμπιακός, δηλαδή) αποδεικνύεται τρομακτικά ικανός στην διαμόρφωση, στην επιβολή -επικοινωνιακά- του κλίματος που τον εξυπηρετεί.

Ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε προχθές το απόγευμα, αλλά χθες το μεσημέρι την... σκαπούλαρε με αφαίρεση βαθμών, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου. Υποβιβάστηκε αρχικώς και του αφαιρέθηκαν βαθμοί στην συνέχεια, λόγω μιας εισήγησης που δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και μιας... καταιγίδας από ρεπορτάζ στην πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία αποφάσισαν την ενοχή του ΠΑΟΚ χωρίς να έχει κριθεί ακόμη, ούτε καν σε πρώτο βαθμό, η υπόθεση για την οποία κατηγορείται.

Πέρα απ' όλα τα άλλα, αυτό που ζούμε το τελευταίο διήμερο αναδεικνύει ένα κολοσσιαίο επικοινωνιακό έλλειμμα από πλευράς ΠΑΟΚ, η οποία βρέθηκε στην δυσχερέστατη θέση να μην ξέρει τι να πρωτομαζέψει, σε τι να πρωτοαπαντήσει, καθώς η απέναντι πλευρά είχε ήδη φροντίσει να περάσει στην κοινή γνώμη -πριν καν, επαναλαμβάνω, κριθεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση- ότι ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε και είναι σκάνδαλο να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα του επιτρέπει να έχει ως μοναδική συνέπεια την αφαίρεση βαθμών.

Εύχομαι οι μέρες που θα ακολουθήσουν να δείξουν άλλα πράγματα από αυτά που έδειξαν οι προηγούμενες, σε σχέση με την οργανωτική, τη νομική, την επικοινωνιακή προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Να δείξουν ότι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να αποδομήσει στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League, όλο αυτό που κατασκεύασε ο Ολυμπιακός και που το αποτέλεσμά του είναι σήμερα, στα μάτια όλων των υπολοίπων πλην των οπαδών του, ο ΠΑΟΚ να εμφανίζεται ως ευνοημένος από την κυβέρνηση...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.