Ο ΠΑΟΚ που θέλουν!

Γιώργος Καστάνης31 Μαΐου 2022

Μέχρι την 27η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου, επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους σε πολύ μεγάλο βαθμό, για την διαμόρφωση του νέου ρόστερ.

Σαφέστατα και θα είναι το ιδανικότερο σενάριο για να επιτευχθεί. Ποτέ στο παρελθόν, δεν συνέβη, ποτέ στο παρελθόν το ρόστερ της επόμενης σεζόν δεν διαμορφώθηκε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. 

Μένει να δούμε, εάν φέτος, θα έχουμε την εξαίρεση στον κανόνα. Το ρόστερ πάντως θα διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα που έχουν καθοριστεί, από τους Λουτσέσκου, Μπότο και Σαββίδη. Ήδη έχουν αποχωρήσει οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ακπομ, δεν θα ανανεώσει ο Σίντκλέϊ, πολύ δύσκολα θα ανανεώσει ο Μιτρίτσα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει στον απόλυτο βαθμό τι θα συμβεί με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

 Υπό αμφισβήτηση είναι οι Τέϊλορ και Μουργκ (έχουν συμβόλαια σε ισχύ με την ΠΑΕ), όμως είναι νωρίς για να δούμε εάν θα παραχωρηθούν σε άλλη ομάδα. Υπάρχει χρόνος για αυτό.

Σε διαδικασία ανανέωσης βρίσκονται οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και Σβαμπ. Απόλυτα συμφωνημένοι με τον ΠΑΟΚ είναι οι Κουαλιάτα, Νέσμπεργκ και Κοτάρσκι, όπως ενημερώνουν από την Μικράς Ασίας. Πάντως για τον Κροάτη γκολκίπερ Ντομινίκ Κοτάρσκι που θέλει να έρθει, πρέπει να διευκρινιστεί πόσα χρήματα θα κληθεί να πληρώσει ο ΠΑΟΚ για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Στο ρόστερ θα προστεθεί ακόμη ένας αριστερός μπακ, δύο εξτρέμ, πιθανότατα θα ανοίξει συζήτηση για επιθετικό αναλόγως με τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν. Η αξιοποίηση νέων παικτών όπως ο Ταλιχμανίδης, ο Κουλιεράκης και ο Τσαούσης, είναι μέσα στις προτεραιότητες της τεχνικής ηγεσίας. Μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Κούτσια, υπό την έννοια πως υπάρχει το ενδεχόμενο να φέρει ο νεαρός μία πρόταση από το εξωτερικό, που θα είναι ισόποση με την ρήτρα του (κοντά στα δύο εκατομμύρια), οπότε σε αυτό το ενδεχόμενο θα ανοίξει ο δρόμος της αποχώρησής του.

Ο ΠΑΟΚ που θέλουν, οι Λουτσέσκου, Μπότο και φυσικά ο Σαββίδης, θα είναι μία ομάδα που θα έχει μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, σε σύγκριση με αυτήν της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Θα είναι μία ομάδα που θα αξιοποιήσει τους νέους παίκτες, οι οποίοι όμως θα πρέπει να “συνδεθούν” με τους έμπειρους. 

Κοινώς, ο στόχος είναι η δημιουργία, ενός “εκρηκτικού μείγματος” με στόχο να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με την μείωση του μέσου όρου ηλικίας και την αξιοποίηση παικτών που έχουν στοιχεία όπως η ταχύτητα, η δεξιοτεχνία και η ομαδικότητα, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί (από τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του) ένα ρόστερ ανταγωνιστικό. Πιο ανταγωνιστικό από την περσινή σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.