«Ο ΠΑΟΚ που ονειρεύομαι»: Η εξομολόγηση του οπαδού που έβαζε 19,26 € τη μέρα στην ΑΜΚ

Χάρης Δημαράς02 Απριλίου 2021

Εμποτισμένος από μικρή ηλικία με το ασπρόμαυρο μικρόβιο λόγω του πατέρα του, πήγε για πρώτη φορά στο Παλέ στα 11 του χρόνια, για να παρακολουθήσει τον Πέτζα Στογιάκοβιτς και τα υπόλοιπα παιδιά, σε ένα μπασκετικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Ο πατέρας μου ίσως το μετάνιωσε λίγο, επειδή δε φανταζόταν ότι μεγαλώνοντας θα ξοδεύαμε τόσο χρόνο για τον ΠΑΟΚ. Το καταλαβαίνει όμως».

Πρόκειται για τον οπαδό του Δικεφάλου, που όπως αποκάλυψε χθες στο Metropolis 95,5 ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, δίνει κάθε μέρα που περνάει 19,26 για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ασπρόμαυρης ΚΑΕ. Μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr επιμένοντας πως θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Δεν το έκανα για να αποκτήσω δημοσιότητα, αλλά για να βοηθήσω στην προσπάθεια που γίνεται. Ηταν μια σκέψη που έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού ο αριθμός του ποσού παραπέμπει στο έτος ίδρυσης του ΠΑΟΚ», μας λέει ο ΠΑΟΚτσής με καταγωγή από τη Δράμα.


«Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Δράμας είναι στο πλευρό της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια, πολύπλευρα, με ταξίδια στο εξωτερικό, με αγορά εισιτηρίων διαρκείας, με παρουσία στο Παλατάκι και με ηθική συμπαράσταση. Βλέποντας πως το ποδόσφαιρο έχει βρει οικονομικά το δρόμο του με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, σκέφτηκα ότι το τμήμα μπάσκετ, σαν παιδί που μας χρειάζεται περισσότερο, έχει ανάγκη από στήριξη. Όχι βέβαια πως θα σωθεί από αυτά τα χρήματα, αλλά αν ο καθένας μας έκανε το ίδιο, θα ήταν μια πολύ σημαντική ενίσχυση».

«Ετσι το αποφάσισα και τα κατάφερα!»

Ο Χ. είναι ΠΑΟΚτσής από τη Δράμα κοντά στα 35 και μόλις διάβασε για την ΑΜΚ δεν το σκέφτηκε καθόλου. «Αποφάσισα να βάζω κάθε μέρα ένα ποσό, όμως ήθελα να έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Ετσι το σκέφτηκα: 19,26 ευρώ τη μέρα. Πήρα τηλέφωνο αρχικά για να μάθω αν γίνεται να μην είναι στρογγυλοποιημένο το ποσό. Ξαφνιάστηκαν, αλλά μου απάντησαν ότι γίνεται. Στο τέλος απλά αν χρειαστεί θα προσθέσω ένα ποσό για να γίνει η στρογγυλοποίηση που χρειάζεται. Το άρχισα από την 1η Φεβρουαρίου. Βέβαια δεν περίμενα ότι θα μας κλείσουν ξανά λόγω καραντίνας (σ.σ. έχει δικό του κατάστημα), οπότε από ένα σημείο και μετά δυσκολεύτηκα να ανταποκριθώ διότι η ΑΜΚ πήρε και παράταση. Όμως τελικά τα κατάφερα. Ζορίστηκα λίγο, ειδικά τις μέρες που είμαστε κλειστοί, αλλά έγινε. Λόγω δυσκολιών σκέφτηκα κάποια στιγμή να μειώσω λίγο το ποσό, αλλά μετά είπα όχι, θα τα καταφέρω και το έκανα».


«Δεν το περίμενα»

Η προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση είναι υγιής και τη στηρίζουμε. Δεν περίμενα πως θα φτάναμε στις 500.000 ευρώ. Περίμενα ίσως στα μισά από αυτά. Ο κόσμος έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο πολύ αγαπά το σύλλογο. Μακάρι αυτά τα χρήματα, αλλά και όλα όσα συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, να πιάσουν τόπο. Περιμένουμε και τη στήριξη από την οικογένεια Σαββίδη», μας λέει, ενώ επισημαίνει πως χάρηκε ιδιαίτερα από την κίνηση ανανέωσης στον κόουτς Λυκογιάννη: «Βέβαια, ήταν μια εξαιρετική κίνηση, το λέγαμε και με τα παιδιά. Εχει δείξει από την αρχή ότι μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ μας σε πολλές επιτυχίες».


«Να δω γεμάτο Παλατάκι στην Ευρωλίγκα»

Η… καψούρα του για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ δεν σβήνει, το αίσθημα μάλλον όσο περνά ο καιρός εντείνεται και περισσότερο. «Θέλω να βρει το δρόμο του το μπάσκετ, να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές, τις οποίες εγώ δεν τις πρόλαβα λόγω ηλικίας. Τα βλέπω στα βίντεο. Γενεύη, Τεργέστη. Με αυτό το όνειρο ζω: Να δω τον ΠΑΟΚ να παίζει Ευρωλίγκα, με 10.000 κόσμο στο Παλατάκι...», μας λέει, ενώ θυμάται: «30 τρελοί Δραμινοί πήγαμε και σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρόπερσι πήγαμε στη Σαλόν, στη Γαλλία και κάναμε 30 ώρες οδικώς για να πάμε κι άλλες 30 για να γυρίσουμε. Πήγαμε και στο Ολντενμπουργκ και σε άλλα. Και στην Ελλάδα φυσικά, στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη προ διετίας, αλλά και σε πολλά ακόμη ματς». Αγαπημένος παίκτης; Φυσικά Μπάνε Πρέλεβιτς.

Η πλάκα με τον Σούλη και η προσφορά των 2.500 ευρώ

Συνεχίζει: «Δε θα ξεχάσω μάλιστα μια φορά στο αεροπλάνο, γυρνούσαμε από εκτός έδρας παιχνίδι και λέω στον Σουλη Μαρκόπουλο ΄κόουτς τι θα γίνει, έχω 0/10 στα εκτός έδρας παιχνίδια’ και μου απαντά γελώντας ‘μην ξαναέρθεις΄’. Βέβαια συνέχισα να πηγαίνω, κάποια στιγμή κερδίσαμε». Ο Χ. πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συνδράμει στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Το είχε ξανακάνει προ τριετίας. «Πάλι σε μια δύσκολη περίοδο. Επικοινώνησα και είπα θα δίνω 500 ευρώ για κάθε εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ. Πράγματι, τα παιδιά έκαναν 5 νίκες, έδωσα 2500 ευρώ που με απόφαση των αρχηγών τότε και του Κώστα Χαραλαμπίδη πήγαν στους νεαρούς μας παίκτες που έπαιρναν ούτως ή άλλως μικρά ποσά».


Παραλίγο… νεκρός για τον ΠΑΟΚ

Το Νοέμβριο του 2013 πάντως έζησε μια πολύ δύσκολη στιγμή, καθώς γλίτωσε από… του χάρου τα δόντια. Εφτασε οδικώς μέχρι το παγωμένο Καζακστάν και την Αστάνα για να δει τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ να κερδίζει τη Σαχτιόρ Καραγκαντί για τους ομίλους του Europa League. Στο δρόμο του γυρισμού, μετά από ελάχιστες ώρες ύπνου, χτύπησε με το αυτοκίνητο, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο επί μήνες, αλλά ευτυχώς έγινε καλά. Παρά την οδυνηρή εμπειρία, συνεχίζει με πάθος να παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ, διότι γι’αυτόν, όπως και για χιλιάδες ακόμη, δεν είναι μια απλή ομάδα, αλλά είναι ιδέα με τέσσερα γράμμα και τέσσερις αριθμούς: Π-Α-Ο-Κ- 1-9-2-6.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.