O ΠΑΟΚ που δίνει ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός που δυσκολεύεται να σκοράρει

Παναγιώτα Χαλκιά23 Οκτωβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στον Πειραιά για να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες έχουν απόσταση μόλις ενός βαθμού και θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίποντο και να την αυξήσουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα και έχουν απωλέσει τέσσερις βαθμούς στην έδρα τους ενώ εκτός εύκολα ή δύσκολα καταφέρνουν να πάρουν το τρίποντο. Μακριά από την Τούμπα λειτουργεί καλύτερα ο Δικέφαλος καθώς μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αντίθετα, στην Τούμπα έχει χάσει πέντε βαθμούς.

Διψήφιες τελικές για να σκοράρουν

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Έχει βρει δίχτυα 12 φορές σε έξι παιχνίδια και στα τέσσερα εξ αυτών τα τέρματα είναι πάνω από ένα.

Ειδικότερα, έχει κατά μέσο όρο 11 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι. Κόντρα στην ΑΕΚ έκανε 10 τελικές και σημείωσε δύο γκολ, με τον ΟΦΗ έκανε 12 και έβαλε τρία ενώ κόντρα στο ΝΠΣ Βόλο είχε 16 και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τέσσερις φορές.

Μονοψήφιο αριθμών ευκαιριών είχε κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (8) και Παναιτωλικός (6) ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρότι έκανε 15 τελικές έμεινε στο μηδέν.

Μόλις 10 φορές έχει βρει δίχτυα ο Ολυμπιακός στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μάλιστα σε δύο εξ αυτών έμεινε στο μηδέν. Δημιούργησε διψήφιο αριθμό ευκαιριών εκτός από τα παιχνίδια με Λαμία (8) και Αστέρας Τρίπολης (7).

Δυσκολεύεται να βρει δίχτυα εντός έδρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τρία ματς που έχει δώσει στο Φάληρο κόντρα σε Ατρόμητο, Απόλλων Σμύρνης και Παναθηναϊκό έχει καταγράψει 53 (!) τελικές προσπάθειες, έμεινε στο μηδέν σε δυο εξ αυτών και έχει βρει δίχτυα μόλις τέσσερις φορές κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ δίνει, ο Ολυμπιακός «κόβει» ευκαιρίες

Ανασταλτικά δεν είναι συμπαγής ο ΠΑΟΚ. Δεν θυμίζει σε κάτι την άμυνα της εποχής του νταμπλ και ο Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιβάλλει τη φιλοσοφία του. Επιτρέπει στον αντίπαλο να πατήσει περιοχή εύκολα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Ειδικότερα, ο Δικέφαλος δίνει την ευκαιρία για τουλάχιστον 10 τελικές στην αντίπαλη ομάδα. Τόσες είχαν ΑΕΚ και Βόλος που ήρθαν στην Τούμπα. Μπορεί με την Ένωση να μην το πλήρωσε αλλά είδε την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου να του βάζει τέσσερα γκολ και να φεύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. 

Μακριά από το «σπίτι» του ο Αστέρας έκανε 14, ο Παναιτωλικός 12 και ο ΟΦΗ 11. Μόνο ο ΠΑΣ Γιάννενα έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό τελικών (4).

Οι ευκαιρίες φέρνουν και γκολ. Οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόλις σε δύο παιχνίδια, εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης και εντός με την ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα έχουν δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Δέχθηκαν τέσσερα γκολ από το ΝΠΣ Βόλο και από ένα από ΠΑΣ, Παναιτωλικό και ΟΦΗ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος καθώς σε έξι παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο να γίνει απειλή για την εστία τους παρά τις κάποιες αστάθειες που παρουσιάζει η άμυνα τους.

Με εξαίρεση τη Λαμία που κατάφερε να δημιουργήσει 15 (!) τελικές, οι υπόλοιπες πέντε ομάδες που αντιμετώπισαν οι Πειραιώτες είχαν κατά μέσο όρο πέντε. Οι ευκαιρίες του αντιπάλου δεν είναι σε διψήφιο αριθμό και κάπως έτσι, εξηγείται και το μικρό παθητικό.

Στην πρεμιέρα ο Ατρόμητος δημιούργησε τέσσερις, όσες και ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων τρεις ενώ Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννενα από εννέα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.