Ο ΠΑΟΚ που χτίστηκε μέσα από δυσκολίες, είναι ισχυρότερος κι απ' όταν είχε ποιοτικότερα ρόστερ

Δημήτρης Κανελλάκης30 Απριλίου 2022

Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή των δεδομένων για τον ΠΑΟΚ τους τελευταίους 2-3 μήνες. Είναι μια άλλη ομάδα... Είναι μια ομάδα η οποία σε τίποτε δεν θυμίζει τον ΠΑΟΚ που βλέπαμε από την αρχή της τρέχουσας σεζόν έως και τα τέλη του 2021 με αρχές του 2022.

Όχι, δεν έγινε σούπερ ομάδα ο ΠΑΟΚ. Δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Έγινε, όμως, μια ομάδα η οποία καταφέρνει περισσότερα πράγματα από αυτά που θα μπορούσε με βάση τις δυνατότητες του ρόστερ της.

Τα έχουμε πει πολλές φορές στη διάρκεια αυτής της σεζόν για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και τις αδυναμίες του, τα κενά του, τις ελλείψεις του. Πολλές φορές έχει επισημανθεί η έλλειψη ποιότητας και εναλλακτικών λύσεων που διέθετε μέχρι και το 2019. Δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε αυτά τα πράγματα...

Υπό αυτές τις συνθήκες, ωστόσο, με αυτά τα προβλήματα και όποια άλλα προέκυψαν εξαιτίας τραυματισμών και απουσιών που ήταν πολύ δύσκολο να καλυφτούν, ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε με απόλυτη, σχεδόν, επιτυχία σε ένα πάρα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα το τελευταίο τρίμηνο, με υποχρεώσεις στην Ευρώπη και στο κύπελλο Ελλάδας. Υπό αυτές τις συνθήκες πήρε προκρίσεις στο Conference League που έμοιαζαν εξαιρετικά δύσκολες, προκρίσεις στο κύπελλο Ελλάδας που... παίχτηκαν οριακά, έφτασαν να μοιάζουν με ρώσικη ρουλέτα.

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, έχει το εισιτήριο, πλέον, για τον τελικό και μια κεκτημένη ταχύτητα, ένα μομέντουμ που είναι καταπληκτικό. Έγραφα στο χθεσινό άρθρο μου ότι είναι «πιο έτοιμος από ποτέ». Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρόκειται για υπερβολική προσέγγιση, ότι πριν από κάποιους εκ των προηγούμενων τελικών την τελευταία εξαετία ήταν πολύ πιο έτοιμος.

Διαφωνώ... Θεωρώ ότι οι δυσκολίες μέσα από τις οποίες χτίστηκε ο φετινός ΠΑΟΚ, τον κάνουν πολύ πιο ισχυρό από σεζόν στις οποίες ο ίδιος προπονητής, ο Λουτσέσκου, στην προηγούμενη θητεία του, είχε πολύ καλύτερα υλικά για να ετοιμάσει από την αρχή μια ομάδα έτοιμη για τίτλους...

Το απέδειξε, άλλωστε, σε καταστάσεις με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας τους τελευταίους μήνες. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πήρε προκρίσεις, και στο Conference League και στο κύπελλο, σε ματς που... έκαιγαν, που έμοιαζαν με ρώσικη ρουλέτα, που ήταν τόσο οριακά ώστε να χρειάζονται προϋποθέσεις που δεν τις έχουν όλες οι ομάδες.

Όλο αυτό, λοιπόν, έχει δημιουργήσει ένα υπόβαθρο από το οποίο ο ΠΑΟΚ αντλεί δυναμική που τον καθιστά ικανό να κάνει και το επόμενο βήμα, να ολοκληρώσει εντυπωσιακά μια σεζόν, για την οποία κανείς δεν θα θυμάται πόσο... εφιαλτική έμοιαζε μέχρι κάποια στιγμή...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.