Ο ΠΑΟΚ πληρώνει το τίμημα μιας υπονομευμένης προσπάθειας

Δημήτρης Κανελλάκης02 Μαρτίου 2020

Για όποιον παρακολουθεί από μια απόσταση την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και δεν επηρεάζεται από οπαδισμό ή το συναίσθημα, είναι ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Σε ό,τι με αφορά έγραψα και μίλησα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες για τα... σημάδια που είναι ανησυχητικά, για την κατάσταση που όχι μόνο δεν διορθώνεται αλλά χειροτερεύει. Δεν δίστασα να μιλήσω και να γράψω για “τέλος εποχής”. Δεν μου αρέσει να γίνομαι μάντης κακών. Ως δημοσιογράφος, όμως, είμαι υποχρεωμένος να μιλώ και να γράφω γι' αυτά που βλέπω. Κι αυτό που ζει τώρα ο ΠΑΟΚ, στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος που τον βρήκε στο -7 από τον Ολυμπιακό, με την ανησυχία ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη έκδηλη, φαινόταν από καιρό ότι έρχεται. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει πολύ ακριβό τίμημα για τα δικά του λάθη. Αυτά που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι και υπονόμευσαν την προσπάθειά του τόσο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις. Λάθη που έφεραν τον ΠΑΟΚ στην δυσάρεστη θέση, από μια ομάδα με υπερπλήρες ρόστερ, να γίνει μια ομάδα με σοβαρά θέματα αναφορικά με την ποιότητα του ρόστερ του.

Στην κορύφωση της προσπάθειάς του -το περασμένο καλοκαίρι- για να κυριαρχήσει στον ελληνικό χώρο και να είναι απόλυτα έτοιμος για να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ... πυροβόλησε τα πόδια του. Πιάστηκε στον ύπνο με το θέμα Λουτσέσκου και στην συνέχεια... πυροβόλησε τα πόδια του με την επιλογή να μην κάνει μεταγραφές πρώτης γραμμής αλλά να φέρει ποδοσφαιριστές χαμηλών προσδοκιών.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Μίσιτς, ένας παίκτης για τον οποίο δεν υπήρχε χώρος την προηγούμενη σεζόν, εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο την τρέχουσα σεζόν, νομίζω ότι εξηγεί πάρα πολλά πράγματα για το έγινε το τελευταίο δεκάμηνο στην Τούμπα.

Επειδή, λοιπόν, το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε ότι λείπει το πάθος, ούτε αν είναι λιγότερο ή περισσότερο άνδρες οι παίκτες του, ούτε αν έχουν ή δεν έχουν εγωισμό, αλλά ότι περίσσεψαν τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν, επιχειρήθηκε να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι και τώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια κάνουν κάθε μέρα και περισσότερο κακό στην ομάδα, για να αλλάξει αυτό χρειάζεται χρόνος, σχέδιο, αποφάσεις. Πράγματα που μπορούν να γίνουν μόνο μετά το τέλος της σεζόν. Ωσπου να τελειώσει η σεζόν, αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος -που να σκέφτεται και να μιλάει ποδοσφαιρικά, όχι οπαδικά- ο οποίος να δηλώσει αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ένα σοκ που θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να... σώσει τη χρονιά φτάνοντας στον τελικό του κυπέλλου και κατακτώντας τον τίτλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.