Ο ΠΑΟΚ πληρώνει τη μειωμένη ποιότητα σε σχέση με τον νταμπλούχο εαυτό του...

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport,

Στον έλεγχο του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ πήρε καλό βαθμό. Η πρώτη μέτρηση απέναντι στον πρωτοπόρο και φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος είχε θετικό πρόσημο. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον Ολυμπιακό και άξιζε τη νίκη. χωρίς να χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.

Είπαμε, συμφωνώντας απόλυτα με τη δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία, ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος και φαβορί για τον τίτλο επειδή του το επέτρεψε ο ΠΑΟΚ με τις “αυτοκτονίες” του. Αν δεν έχανε άδοξα τόσους πολλούς βαθμούς, θα ήταν αυτός σήμερα στην πρώτη θέση. Κι αυτό είναι κάτι που παραδέχονται ακόμη και οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον και την εικόνα του πρόσφατου ντέρμπι της Τούμπας. Ωστόσο, αυτή η εικόνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος γενικά του Ολυμπιακού, ούτε ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο αν και ο Ολυμπιακός δεν επιδοθεί σε μια σειρά από “αυτοκτονίες”.

Εξήγηση: Το Πρωτάθλημα δεν είναι μόνο δύο ντέρμπι, ή τέσσερα μαζί με τα πλέι οφ, αλλά ένας μαραθώνιος με δύο φάσεις. Οταν μια ομάδα ξέρει να κερδίζει τους βαθμούς, επιτυγχάνει τον στόχο της. Οταν δεν τους κερδίζει, αποτυγχάνει. Ο Ολυμπιακός σε 16 αγώνες έχασε 6 βαθμούς. ο ΠΑΟΚ σε 16 αγώνες έχασε 16 βαθμούς. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, γιατί τους έχασε. Αν αφήσουμε στην άκρη το ματς με τον Αρη, στο οποίο το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη διαιτησία και το προχθεσινό με τον Ολυμπιακό, θα βρούμε την κοροιδίστικη ήττα από τον Ατρόμητο κι ακόμη τις ισοπαλίες με τον Ατρόμητο, τον Βόλο, την ΑΕΚ και τη Λάρισα. Ας αφήσουμε απ' έξω και το 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι ας αναρωτηθούμε: Γιατί παίζει ο ΠΑΟΚ δυο φορές με τον Ατρόμητο και έχει μία ισοπαλία και μία ήττα; Από πού κι ως πού δεν μπορεί να κερδίσει στον Βόλο και στη Λάρισα;

Αλλοι ονομάζουν την αιτία “λεπτομέρειες”. Αλλοι, “προσωπικά λάθη”. Αλλοι, “ατυχία”. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως με τον ίδιο τον νταμπλούχο εαυτό του, πληρώνει τα κενά στο ρόστερ του και την έλλειψη πολλών ισάξιων παικτών. Πληρώνει τη μειωμένη ποιότητά του σε σχέση με την ομάδα που είχε δημιουργήσει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Πληρώνει ακόμη το γεγονός ότι συνέχισε και φέτος με τον Φερέιρα, όπως φυσικά και την αλλαγή προπονητή, διότι πάντα απαιτεί χρόνο η προσαρμογή μιας ομάδας στις απαιτήσεις ενός νέου προπονητή, όταν αυτός εμφανίζεται ενώ η σεζόν “τρέχει”. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχασε μόνο έξι βαθμούς γιατί έχει πιο “γεμάτο” ρόστερ από τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και γιατί συνεχίζει και φέτος με τον Μαρτίνς, ο οποίος είχε αποδείξει ότι κάνει καλή δουλειά.

Αν ο ΠΑΟΚ βελτιωθεί τόσο πολύ ώστε να διεκδικήσει τελικά τον τίτλο, αν και ο Ολυμπιακός χάσει απρόσμενα βαθμούς, θα είναι ευχής έργον. Ετσι ή αλλιώς, όμως, πρέπει να κάνει τα βήματα προόδου για τα οποία μιλάει ο Πάμπλο Γκαρσία και να “στρώσει” από φέτος την ομάδα, που, από του χρόνου, θα γίνει πάλι κυρίαρχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Κύπελλο. Σίγουρα μπορεί να το κατακτήσει ένας ΠΑΟΚ βελτιωμένος, ένας ΠΑΟΚ που δεν θα “σκαλώνει” ούτε σε “λεπτομέρειες”, ούτε σε “προσωπικά λάθη”, ούτε σε “ατυχίες”.

ΥΓ. Αν ο Ουάρντα καταφέρει να δείξει και στον ΠΑΟΚ ποιος είναι (σε βάθος χρόνου φυσικά), θα οφείλουν μια εξήγηση ο Ιβιτς, ο Λουτσέσκου και ο Φερέιρα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.