Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε και που ήθελε στοχεύοντας στην κορυφή

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2020

Προφανώς και δεν διέφερε η εικόνα των γηπεδούχων στο χθεσινό παιχνίδι από τις τελευταίες. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το στερεότυπο κλισέ της με τις κάποιες δυσκολίες που ενδιάμεσα αντιμετωπίζει στην διάρκεια των 90λεπτων, προκαλεί ανησυχίες. Πέρα από κάποια πίεση κι ένα σχετικό περιστασιακό άγχος, τα οποία όμως ξεπερνιούνται και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, όλα τα υπόλοιπα εξελίσσονται ομαλά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Η οποία και οδηγεί ακριβώς εκεί που στοχεύουν και φέτος οι νταμπλούχοι. 

Η χθεσινή εμφάνιση είχε μερικά από τα στοιχεία των προηγούμενων αγώνων. Προφανώς όμως και την ίδια κατάληξη: Νίκη καθαρή, αδιαμφισβήτητα κρυστάλλινη, με τη συνολική εικόνα της ομάδας να ικανοποιεί με τη συνέπεια και τη μαχητικότητα της, έχοντας και διαστήματα εξαιρετικής απόδοσης. Τα οποία όπως είναι φυσιολογικό υπερκαλύπτουν τις όποιες αδυναμίες εμφανίζονται απρόσμενα και προκαλούν πίεση και άγχος. Δίκαιη λοιπόν η χθεσινή νίκη επί ενός αντιπάλου ιδιαίτερα μαχητικού, με παίκτες που είχαν ποιότητα και διεκδικούσαν με πάθος τη μεγάλη διάκριση να πάρουν κάτι θετικό από ένα διεκδικητή του τίτλου. Μπορεί – επαναλαμβάνουμε – να μην εντυπωσίασαν ο γηπεδούχοι. 

Όμως για μια ακόμη φορά έπεισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν νικηφόρα (με την οποιαδήποτε πολύ καλή ή μέτρια απόδοση) την αποστολή που έχει αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Αν κάτι θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς, είναι πως εύκολα και για μια ακόμη φορά φάνηκε αυτό που πλέον δεν κρύβεται και το οποίο έχει σχέση με την προβλεψιμότητα της ομάδας του Φερέιρα. Μια διαπίστωση που για κάποια διαστήματα αυτοπαγίδευσε τους γηπεδούχους και η οποία όμως ολοφάνερα θρυμματίστηκε στο τελευταίο κομμάτι του 90λεπτου με τους Λημνιό και Λάμπρου να πρωταγωνιστούν σε αυτή την εντυπωσιακή διαφοροποίηση, προκαλώντας αλλεπάλληλες ρωγμές αλλά και σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα. Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι οι νικητές πήραν αυτό που άξιζαν αλλά και που ήθελαν. Στο χθεσινό παιχνίδι είχαμε κι ένα πολύ περίεργο «περιστατικό» αν θα μπορούσαμε έτσι να το χαρακτηρίσουμε, που έχει σχέση με το VAR και τον Πειραιώτη υπεύθυνο Τάσο Παπαπέτρου (γιο του μεγαλύτερου εκδωροσφαγέα του Ολυμπιακού). Οι παρεμβάσεις του να επιχειρήσει να ακυρώσει το πρώτο ολοκάθαρο γκολ του ΠΑΟΚ και να «επιβάλει» ένα επίσης ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Αστέρα, προκάλεσαν αναταραχή, όπως ήταν κι επόμενο ανησυχίες για να μην προσθέσουμε και υποψίες. Ο ίδιος βέβαια μετά την περίεργη αυτή στάση του, προσπάθησε να αποποιηθεί προθέσεις και υποψίες με την επικύρωση του τρίτου γκολ. Το έκανε όμως όταν προφανώς «τα άκουσε» από κάποιους, πιθανότατα όμως και γιατί είχε αντιληφθεί πως ο ΠΑΟΚ το είχε πλέον σίγουρο το τρίβαθμο. Απλή αναφορά σε αυτό το περιστατικό και μια προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τους επιτελείς του ΠΑΟΚ. Βλέπετε «το αίμα νερό δεν γίνεται».

Σε ατομικό επίπεδο ο Ζίφκοβιτς δεν είχε προβλήματα, το ίδιο και το δίδυμο Ίνγκασον – Βαρέλα. Ο αρχηγός επέστρεψε στο μετερίζι του και έδωσε λύσεις με την εμπειρία του. Ο Μίσιτς «δεν μπήκε» στο παιχνίδι. Προσπάθησε ο Πέλκας και τελικά δικαιώθηκε με το γκολ το οποίο επικυρώθηκε από το VAR. Ο Σφιντέρσκι επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το «χάρισμα», με το νεαρό Λάμπρου να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να πατάει πλέον σταθερά στο σκαλοπάτι της πιθανότητας, να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο του Φερέιρα, ιδιαίτερα στην προσπάθεια του τελευταίου να εξαφανίσει την προβλεψιμότητα της ομάδας του. Ο Λημνιός στην κορυφή της λίστας των διακριθέντων. 

Καλός ο Αουγούστο αλλά θα πρέπει να προσέχει και να αποφεύγει τα αβίαστα λάθη και τις αργές επιστροφές. Ο Μαουρίσιο στα γνωστά επίπεδα, δείχνει όμως πως σταθερά ξεπερνάει τις συνέπειες του σοβαρού τραυματισμού του. Ο διαιτητής παρά την πίεση που είχε από το VAR (δικαιολογημένη ως ένα σημείο και αδικαιολόγητη όμως για πολλά από τον Παπαπέτρου) προσπάθησε να μην αδικήσει καμία ομάδα. Και κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια του, αδιαφορώντας για ότι βρώμικο «στήνεται» και εξυφαίνεται γύρω του σε θεσμικό, παρασκηνιακό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο.

ΥΓ: Ο βόθρος του λιμανιού ξεχείλισε και χθες. Τα βοθρολύματα έπνιξαν το πανελλήνιο. Σιχασιά και αηδία για αυτούς τους αλητήριους, για αυτά τα θρασίμια. Αναφερόμαστε στη χθεσινή ατμόσφαιρα του αγώνα Ολυμπιακού – Άρη και σε όσα εμετικά και τρισάθλια, ανεμπόδιστα και εν χορό εκστόμιζαν (ξερνούσαν) σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Μακεδονίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.