Ο ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο κι ο Αμπέλ…

Αρις Νικολάκης02 Φεβρουαρίου 2021

Όχι το Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ να κατακτήσει ο Αμπέλ Φερέιρα… Το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ δεν καθίσταται επιτυχές! Δεν αποκαθίστανται τα λάθη του. Δεν επιστρέφει ο χαμένος χρόνος. Δεν επανέρχονται οι ευκαιρίες. Δε αλλάζει η εικόνα του ΠΑΟΚ επί του Πορτογάλου. Και μετά τον Πορτογάλο βέβαια, καθώς ακόμη ταλαιπωρείται ο ΠΑΟΚ από το πέρασμα του.

Στον αντίποδα όμως, είναι λογικό να χαίρονται φίλοι του «δικέφαλου» με την επιτυχία του Αμπέλ Φερέιρα. Ήταν προπονητής ο οποίος δούλεψε σκληρά. Αγάπησε την ομάδα τους. Έκανε όνειρα. Δεν ήταν περαστικός. Ήταν φιλότιμος. Δεν πέτυχε εξ αιτίας πλήθους λαθών του.

Το μέγιστο από αυτά η (μεγαλο)μανία του να αλλάξει τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο ΠΑΟΚ. Η φιλοδοξία του, να βάλει την υπογραφή του σε μία νέα κατάκτηση του Νταμπλ. Ήταν μεγάλη η φιλοδοξία του. Ήταν μικρά τα σχέδια του. Κι έκανε λάθη. Πολλά και μεγάλα λάθη.

Και δεν αρνούμαστε πως είχε ελαφρυντικά. Πολλά ελαφρυντικά αλλά… Δεν τον καθιστούν …αδικημένο (κι επειδή δεν είχε ρέντα) από τη μοίρα του στον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος αδίκησε τον εαυτόν του. Και χρεώθηκε την αποτυχία!

Δεν ωφελεί πλέον, η συζήτηση για τον Πορτογάλο προπονητή. Τούτο δε σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός πρέπει να γυρνά την πλάτη του στην επιτυχία του. Ορθά του εστάλησαν συγχαρητήρια. Ορθά προβλήθηκε αυτή. Ορθά παρέμεινε συμπαθής. Μέχρι εδώ.

Να είναι καλά, όπου είναι. Με συμπάθεια τον θυμούνται οι φίλοι του «δικέφαλου» αλλά δίχως νοσταλγία. Βροχή οι κακές στιγμές. Ψιχάλα οι κακές. Και καθώς εκ του αποτελέσματος κρυβόμαστε όλοι; Δεν πέτυχε ο Αμπέλ Φερέιρα στην Ελλάδα. Ίσως στην Βραζιλία να τον «σηκώνει το κλίμα»!

Και να ευχαριστούν τόσο αυτός όσο κι ο ΠΑΟΚ την ευτυχή – που λέει ο λόγος - συγκυρία του ενδιαφέροντος της Παλμέιρας για το βελούδινο… διαζύγιο τους. Είχε οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα – βλέπετε – με απόλυτα δική του ευθύνη ο Αμπέλ Φερέιρα. Αυτός έφταιξε που συνέπλευσε με τον Όλαφ Ρέμπε (και) στις μεταγραφές. Τα απόνερα τους ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα τον ΠΑΟΚ.

Εκείνο πάντως, το οποίο είναι ασυγχώρητο για τον Πορτογάλο είναι η αποκλεισμός από τους ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ! Διάβηκε τον Ατλαντικό με την Μπεσίκτας. Διάβηκε τον Ειρηνικό με την Μπενφίκα. Και πνίγηκε σε μία κουταλιά νερό με την Κράσνονταρ. Ασυγχώρητο(ς)…

Υγεία κι επιτυχία για το παρόν και το μέλλον του. Δίχως νοσταλγία για το παρελθόν του Επιμένουμε…

Προπονητής του ΠΑΟΚ είναι πλέον, ο Πάμπλο Γκαρσία. Γι’ αυτόν, ναι. Χωρά κάθε συζήτηση. Και με προοπτικές ωφέλειας, μάλιστα. Είναι ευτυχής συγκυρία και για τον ΠΑΟΚ και για το «Τσε» η ύπαρξη του στον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Εκτιμάται – κι ορθά – ως κομμάτι του. Και δε συμβαίνει συχνά να κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ κομμάτι από αυτόν…

Έχει την απύθμενη στήριξη της οικογένειας Σαββίδη και του κόσμου του ΠΑΟΚ. Αν και χρειάζεται η δική του στήριξη στον εαυτόν του. Έχει χρόνο για την ανοικοδόμηση του ΠΑΟΚ. Θέλει και τρόπο. Θέλει και κόπο. Θέλει δουλειά. Θέλει πολλή δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα.

Κι ο ήλιος για μία ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ δεν γυρνά με την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Γυρνά με κατάκτηση τίτλων και με διάκριση στην Ευρώπη. Τελεία και παύλα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.