Ο ΠΑΟΚ νίκησε απλά έναν αντίπαλο που τον βρήκε σε φάση... διάλυσης

Δημήτρης Κανελλάκης01 Ιουλίου 2020

Δεν έχω την ίδια εντύπωση με όσους πιστεύουν ότι άλλαξαν πολλά πράγματα προς το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, κι ότι αυτός ήταν ο λόγος που νίκησε με τόσο μεγάλη άνεση τον Αρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Διαφωνώ με προσεγγίσεις που έχουν να κάνουν με τις επιλογές του Φερέιρα προχθές, που θεωρήθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικές σε σχέση με εκείνες που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια.

Εχω την άποψη ότι ο αγώνας με τον Αρη κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη αντίστασης από τον αντίπαλό του για τον ΠΑΟΚ. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία πως όποια κι αν ήταν η σύνθεσή του, ακόμη κι αν έπαιζε πάλι ο Ακπομ και δεν έπαιζε ο Σφιντέρσκι από την αρχή, ακόμη κι αν δεν έπαιζε ο Στοχ, ο ΠΑΟΚ θα επικρατούσε με την ίδια ευκολία, ακόμη και με μεγαλύτερη.

Ηταν πάρα πολύ εύκολο το ματς του “Κλεάνθης Βικελίδης” για την ομάδα του Φερέιρα. Ο,τι ακριβώς χρειαζόταν λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου, για να πάρει βαθιά ανάσα χωρίς να χρειαστεί να ζοριστεί, χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί, χωρίς να χρειαστεί να απειληθεί.

Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίπαλο προχθές. Για τον Αρη η σεζόν είχε τελειώσει την περασμένη Τετάρτη. Πολλοί παίκτες του, για διάφορους λόγους, δεν ήταν στην διάθεση του Ενινγκ, κι οι περισσότεροι απ' αυτούς που ήταν ήξεραν πως μετά από 2-3 μέρες τα συμβόλαιά τους λήγουν και δεν θα ανανεωθούν.

Αυτόν τον Αρη νίκησε ο ΠΑΟΚ με άνεση. Και το επισημαίνω όχι για να μειώσω τη νίκη του, αλλά για να μην θεωρήσουν κάποιοι ότι ξαφνικά η ομάδα του Φερέιρα έγινε και πάλι σούπερ ανταγωνιστική, αίφνης ανέβασε ταχύτητα σε επίπεδα που μας είχε συνηθίσει την προηγούμενη διετία και για τον Πορτογάλο προπονητή υπήρξε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Ή, αν έγινε και η δική μου προσέγγιση είναι λάθος, ας περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια, αυτά που θα κρίνουν τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ ώστε να σιγουρευτούμε.

Να δημιουργείται, όμως, η εντύπωση για τον ΠΑΟΚ ότι βρήκε τον δρόμο του επειδή νίκησε τον μετριότατο φέτος Αρη, που είναι ήδη σε διακοπές από την περασμένη Πέμπτη, νομίζω ότι δεν βοηθάει την προσπάθειά του...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.