«Ο ΠΑΟΚ να κάνει στην Μπεσίκτας ό,τι έκανε η φρεγάτα Λήμνος στο Kemal Reis»

Metrosport Team24 Αυγούστου 2020

Για την ελληνοτουρκική μάχη του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League, αλλά και τις εξελίξεις με τις δύο χώρες σε πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο, μίλησε στο Metropolis 95,5 ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της «Εστίας» Μανόλης Κοττάκης.

Μάλιστα στην αρχή των δηλώσεών του δε δίστασε να παροιμοιάσει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με τα γεγονότα στο Αιγαίο και την επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» στην Kemal Reis των Τούρκων.

«Ο ΠΑΟΚ να κάνει ό,τι έκανε η φρεγάτα Λήμνος στην πρύμνη του Kemal Reis. Δεν είναι θέμα επιθετικότητας, άλλωστε και ο αθλητισμός εντάσσεται στην ίδια ψυχολογία. Οι Τούρκοι καλλιεργούσαν πανηγυρική ατμόσφαιρα, έκαναν ένα σόου, αλλά όταν ήρθε η ώρα να κριθούν ορισμένα πράγματα, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έδωσε απαντήσεις επί του πεδίου. Αντί η ένταση να υπάρχει στα αποδυτήρια, θα πρέπει να υπάρξει με το σωστό τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Αρα θα πρέπει οι ξένοι παίκτες του ΠΑΟΚ μαζί με τους Έλληνες να αντιληφθούν τι διακυβεύεται στον αγωνιστικό χώρο. Ας μην ξεχνάμε ότι μεθαύριο ψηφίζεται από τη Βουλή μας η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου. Στο κάδρο μπαίνει και ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας. Οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Πρέπει ο ΠΑΟΚ με τον δικέφαλο αετό στο στήθος να κάνει το χρέος του», είπε αρχικά ο κ. Κοττάκης και συνέχισε για τα ελληνοτουρκικά:

«Είμαστε στην αρχή ακόμη, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και μάλιστα χωρίς την βοήθεια των ξένων που είναι ωσεί παρόντες. Έχουμε να κάνουμε με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, που προσπαθεί να επιβάλλει τα δικά της. Ελλοχεύουν κίνδυνοι για το μέλλον, αν προσπαθήσουν να εντάξουν στις συζητήσεις ζητήματα που δεν πρέπει να τα δεχτούμε. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, περιμένοντας να δει τι θα γίνει και στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να πάρουν από τον Πούτιν την Τουρκία και πρέπει να μη μας αναγκάσουν να δεχθούμε πράγματα που δεν πρέπει να δεχθούμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.