Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη φάση του... «όλα ή τίποτε», αλλά απόψε υπάρχει μόνο η πρόκριση στους 4

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Απριλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη φάση του “όλα ή τίποτε”. Μέσα σε οκτώ μέρες, από Πέμπτη σε Μεγάλη Πέμπτη, παίζει τους δύο από τους τρεις φετινούς στόχους του. Ισως και τον τρίτο. Παίζει κυρίως μία ακόμη πρόκριση στο Κόνφερενς Λιγκ σε βάρος της Μαρσέιγ και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου σε βάρος του Ολυμπιακού. 

Το “ίσως” αναφέρεται στον ενδιάμεσο αγώνα με τον Αρη στο Χαριλάου, που μοιάζει, σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, σαν μια ενοχλητική υποχρέωση ή σαν μια προπόνηση, αλλά προσωπικά είμαι βέβαιος ότι και αυτόν θα θελήσει να το “χτυπήσει” ο Λουτσέσκου, ποντάροντας σε απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο. Αν πάει η διαφορά στους 8 ή τους 9 βαθμούς δεν θα “χαλαστεί” κανείς. Γιατί μετά μπορεί να πάει και στους 5 ή τους 6, με μια νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα στον εξ αναβολής αγώνα.

Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να “μετρηθεί” η ομάδα στα δύσκολα. Να πάει στους 4 μιας ευρωπαικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αποκλείοντας τον βασικό αντίπαλό της. Κι αν, στο μεταξύ, προκύψει νέα ευκαιρία για το θαύμα που λέγεται Πρωτάθλημα, ακόμη καλύτερα.

Εννοείται ότι είναι περίπλοκη υπόθεση το να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία και στα τρία μέτωπα. Χρειάζεται να φανεί ότι οι παίκτες είναι στο “πικ” της φόρμας τους, ότι έχουν τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις να “τα δώσουν” όλα και ότι κατανοούν πως θα αδικήσουν τους εαυτούς τους αν στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν ακυρώσουν όλη τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν μέχρι τώρα, με εξαίρεση την πολύ κακή αρχή στο Πρωτάθλημα.

Επίσης εννοείται ότι θα είναι καταλυτικός ο ρόλος που θα παίξει ο Λουτσέσκου στη διαχείριση της όλης κατάστασης. Από το ποιοι, πόσο και πώς θα παίξουν σε κάθε ματς, μέχρι το πώς θα τους “δουλεύει” ψυχολογικά κάθε μέρα για να μπαίνουν στο γήπεδο και να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Κακά τα ψέματα. Το όλα δεν απέχει πολύ από το τίποτε. Με κακές εμφανίσεις, ή με ατυχία, ή και με τα δύο, δεν θα είναι δύσκολο να χαθούν οι δύο προκρίσεις, ίσως ακόμη και η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Με καλές εμφανίσεις και με λίγη τύχη μπορούν να έρθουν οι επιτυχίες η μία μετά την άλλη. Κι αν προκύψει αυτό το δεύτερο σενάριο, θα μιλάμε για ένα τρομερό επίτευγμα. Γιατί η ομάδα θα έχει κατακτήσει πολλά περισσότερα από όσα λογικά αναλογούσαν στην ποιότητα και τη δυναμικότητα του ρόστερ της.

Τώρα, όμως, αυτή τη στιγμή, σήμερα, υπάρχει μόνο η ρεβάνς με τη Μαρσέιγ και τίποτε άλλο. Και για να κερδηθεί αυτή η πρώτη μάχη πρέπει να παίξουν την καλύτερη μπάλα και η ομάδα και η κερκίδα. Ας μην το ξεχάσει κανείς από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν το βράδυ στην Τούμπα. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος που θα παίξουν από τη δική τους πλευρά. Μόνο φωνές, μόνο συνθήματα, μόνο τραγούδια, μόνο χειροκροτήματα, μόνο επευφημίες. Τίποτε άλλο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.