O ΠΑΟΚ κρατάει την πρόκριση στα χέρια του! Με δύο νίκες είναι 100% στην επόμενη φάση

Χάρης Δημαράς27 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε στην Ολλανδία από την PSV Αϊντχόβεν όμως εξακολουθεί να κρατάει την πρόκριση στα χέρια του. 

Αν καταφέρει να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια των ομίλων με την Ομόνοια εκτός έδρας (3/12) και τη Γρανάδα εντός (10/12), τότε θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο στους «32» του Europa League. Στη βαθμολογία του ομίλου υπενθυμίζουμε πως η Γρανάδα έχει 10, η Αϊντχόβεν 6, ο ΠΑΟΚ 5 και η Ομόνοια 1.

Η Γρανάδα λοιπόν έχει 10 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Αϊντχόβεν που έχει 6. Ο ΠΑΟΚ  με νίκη στην Κύπρο φτάνει τους 8. Αν κερδίσουν οι Ισπανοί τους Ολλανδούς θα φτάσουν στους 13 και η PSV θα μείνει στους 6, οπότε ο ΠΑΟΚ με νίκη και επί της Γρανάδα (που σε αυτό το σενάριο μάλιστα θα είναι και αδιάφορη) την τελευταία αγωνιστική θα φτάσει τους 11 και θα περάσει σίγουρα στη βαθμολογία την PSV, που θα έχει μείνει στους 6 (ακόμη κι αν κερδίσει μετά την Ομόνοια θα φτάσει το πολύ στους 9).

Αν αντίθετα η Γρανάδα δεν κερδίσει την Αϊντχόφεν την επόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στους 11 ή τους 10 βαθμούς (με ισοπαλία στους 11 και με ήττα στους 10) πριν την Τούμπα. Οπότε σε αυτό το σενάριο ο ΠΑΟΚ με νίκη επί των Ισπανών θα φτάσει τους 11 και είτε σε ισοβαθμία (θυμίζουμε πως έχει αποσπάσει ισοπαλία στην Ανδαλουσία στους 11) είτε με έναν πόντο παραπάνω, θα προσπεράσει τη Γρανάδα. Αν μάλιστα έρθει ισόπαλο το αποτέλεσμα μεταξύ της Γρανάδα και της Αϊντχόβεν την επόμενη αγωνιστική, τότε ο ΠΑΟΚ με νίκη επί των Ισπανών όχι απλά προκρίνεται αλλά περνάει και πρώτος! 

Ο ΠΑΟΚ αυτό που χρειάζεται είναι δύο νίκες για να περάσει 100% στην επόμενη φάση, πολύ απλά διότι η επόμενη αναμέτρηση της Γρανάδα με την PSV δεν... μπορεί να έχει δύο νικητές. Συνεπώς, οι ασπρόμαυροι έχουν στα πόδια τους την πρόκριση και σίγουρα ματς κλειδί για να το πετύχουν αυτό είναι της επόμενης Πέμπτης με την αδιάφορη Ομόνοια στην Κύπρο. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.