«Ο ΠΑΟΚ κινείται για τερματοφύλακα – Ο Χαριστέας ανοίγει πολλές πόρτες στον Άρη»

Metrosport Team03 Αυγούστου 2020

Για την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα στον Άρη, τα μεταγραφικά των κιτρινόμαυρων, αλλά και την παρουσία των τερματοφυλάκων τόσο στον Άρη όσο και στον ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής.

Ο βετεράνος γκολκίπερ του Άρη και του Απόλλωνα Καλαμαριάς αναφέρθηκε και στα φιλικά φιλανθρωπικού σκοπού που διοργανώνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης με διεθνείς του 2004, στα οποία εθελοντικά συμμετέχει και ο ίδιος. 

Αναλυτικά όσα είπε στον Χάρη Δημαρά:

«Πέρυσι στο Θερμαϊκό ήταν η τελευταία μου συμμετοχή, λόγω της φιλίας μου με τους ανθρώπους και από εδώ και πέρα θα παίζω μόνο σε φιλικά. Ήδη προπονώ ατομικά και νεαρούς τερματοφύλακες. Οταν θα έρθει η κατάλληλη ευκαιρία θα ασχοληθώ και πιο επαγγελματικά. Έχω συζητήσει με αρκετές ομάδες, το βασικό για μένα είναι να μείνω στη Θεσσαλονίκη, αλλά δε θα έλεγα όχι σε μια καλή πρόταση. Είχα συζητήσει και με τον Άρη και για τη μεγάλη ομάδα αλλά και για την Κ-19 πριν από τρία χρόνια. Είχα αρνηθεί τότε γιατί δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ έτσι όπως θα ήθελα».

Για τα φιλικά που διοργανώνει ο Ζαγοράκης και στα οποία συμμετέχει:

«Πηγαίνουμε στα φιλικά που δίνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης για φιλανθρωπικό σκοπό και είναι κάτι ευχάριστο να βρίσκεσαι με τεράστιους ποδοσφαιριστές, με ιερά τέρατα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Αγγελος επίσης έρχεται. Είχαμε μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα, ο σχεδιασμός περνάει από αυτόν στον Άρη και πιστεύω ότι θα δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, παρά τις αρκετές αποδεσμεύσεις.  Ο Ζαγοράκης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Πραγματικός αρχηγός. Μπράβο του γι΄ αυτό που κάνει, κάνει φιλικά παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ακολουθεί πολύς κόσμος».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ του Άρη:

«Τα 2 τελευταία χρόνια πάει αρκετά καλά ο Άρης. Έχει τεράστια δυναμική και είναι περισσότερο στην έδρα του, βοηθά το γήπεδο και ο κόσμος. Ο Αγγελος ο Χαριστέας είναι εξαιρετικό παιδί, σε ήθος και σε ποδοσφαιρική αξία, μπορεί να μιλάει με οποιοδήποτε σωματείο στην Ευρώπη κι αυτό κάνει ευτυχισμένο τον Άρη γιατί ανοίγει πόρτες που άλλοι δε θα μπορούσαν να ανοίξουν. Αν είχε την οικονομική άνεση ο Άρης να φέρει μεγάλα ονόματα, αυτό θα γινόταν εύκολα χάρη στον Χαριστέα».

Για την παραμονή Κουέστα και τον Τσιλιγγίρη:

«Πριν 10 μέρες είχα ξαναπεί ότι o Κουέστα είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες και θα τον ανανέωνα πολύ νωρίτερα. Εκανε εξαιρετική χρονιά φέτος. Εκανε κάποια λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός. Δεν ξέρω γιατί αποδεσμεύτηκε ο Τσιλιγγίρης, αλλά ίσως θα έπρεπε να μείνει, γιατί είχε 2-3 καλές εμφανίσεις και θα μπορούσε να πάρει τη δεύτερη θέση».

Για την παρουσία Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς:

«Η θέση του τερματοφύλακα ειναι πολύ ιδιαίτερη και κάθε λάθος φαίνεται. Μερικά λάθη του φέτος στοίχισαν. Μπήκε μετά ο Ζίβκοβιτς και πιστευω ότι ούτε αυτός ανταποκρίθηκε και επέστρεψε ο Πασχαλάκης. Απ’ ότι ακούω ο ΠΑΟΚ κινείται για τερματοφύλακα που θα είναι νούμερο 1. Και οι δύο τερματοφύλακες έχουν εξαιρετικά στοιχεία βέβαια, αλλά ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα. Ενα δυο λάθη των τερματοφυλάκων μπορούν να στοιχίσουν ή αντίστοιχα επεμβάσεις μπορούν να κερδίσουν βαθμούς. Θα προτιμούσα έναν σταθερό τερματοφύλακα του 7 ή του 8 παρά του ύψους ή τους βάθους».

Για το επίπεδο των τερματοφυλάκων στην Ελλάδα:

«Ο Σα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός και δίκαια παίρνει τον τίτλο του MVP. Και ο Διούδης βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό. Το επίπεδο των Ελλήνων τερματοφυλάκων είναι πολύ υψηλό. Θεωρώ πολύ καλό τον Μπάρκα, με ανοδική πορεία και θα τα πάει περίφημα εκεί που πήγε».

Για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς:

«Μιλάω με τον Χάτζι, τον Παρμαξίδη. Ο Χάτζι είναι τεχνικός διευθυντής στην ΤΣΣΚΑ στη Σόφια και εργάζεται και στην πρεσβεία. Πολύ δύσκολη περίοδο διανύει ο Απόλλων τα δύο τελευταία χρόνια. Αγάπησα πολύ την ομάδα και αγαπήθηκα και από τον κόσμο. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και να αναλάβουν Καλαμαριώτες, αυτό φάνηκε και από την περασμένη περίοδο».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.