Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με διασυρμό, αν οι παίκτες δεν αντιδράσουν στους δύο τελευταίους αγώνες

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Έπρεπε να διοργανώσει γεύμα ο Βιειρίνια και να βγάλει “πύρινο” λόγο για να ξυπνήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από τον αγωνιστικό λήθαργο; Δεν μπορούσαν να συναισθανούν τις ευθύνες τους μετά από τόσες κάκιστες εμφανίσεις; Ας είναι. Μακάρι, έστω και τώρα, να συνέλθουν για να κρατήσουν τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και, κυρίως, να κατακτήσουν το Κύπελλο. Διαφορετικά, θα υπογράψουν μια τεράστια αποτυχία, για την οποία κάθε άλλο παρά θα τους απαλλάξει η πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ερώτημα είναι πλέον αν, όσο και να το θέλουν, μπορούν να παρουσιάσουν μια ομάδα ικανή να κερδίσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αμέσως μετά τον Παναθηναϊκό στον τελικό του ΟΑΚΑ. Αν, δηλαδή, έχοντας ξεπεράσει ήδη τις δυνατότητες του φετινού προβληματικού ρόστερ, μπορούν να κάνουν μία ακόμη υπέρβαση που θα τους οδηγήσει στην κατάκτηση ενός τροπαίου και στην αυτονόητη κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Πριν από δύο μήνες, δεν θα το συζητούσαμε καν. Δεν είναι δας κατόρθωμα να βγαίνεις δεύτερος σε μια κούρσα για δύο στο Πρωτάθλημα, ούτε είναι φοβερό επίτευγμα να κερδίζεις το Κύπελλο σε έναν τελικό με τον Παναθηναικό στον οποίο έφτασες αποκλείοντας τον Ολυμπιακό. Με την άθλια εικόνα, όμως, που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ τελευταία τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Και τα δύο είναι ζητούμενα. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι, ρεαλιστικά σκεπτόμενοι, ελάχιστοι είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πιστεύουν ότι η ομάδα τους θα τα καταφέρει και στα δύο ταμπλό. Κι αν για το ένα, του Πρωταθλήματος, ίσως συμβεί το αυτονόητο μόνο και μόνο επειδή Παναθηναϊκός, Αρης και ΑΕΚ θα χάσουν κι άλλους βαθμούς, στον τελικό όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πραγματικός ΠΑΟΚ για να νικήσει την κορυφαία ομάδα των πλέι οφ, τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, επειδή ο τελικός αργεί ακόμη, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αν χάσει αύριο ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και νικήσει ο Παναθηναϊκός τα Γιάννινα στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να τον νικήσει πάση θυσία στην Τούμπα για να πάρει τη δεύτερη θέση και να μην κινδυνεύσει να χάσει και την τρίτη, είτε από τον Άρη, είτε από τον ΑΕΚ.

Μιλάμε, με άλλα λόγια, για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ανεπανάληπτο διασυρμό αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν αντιδράσουν σ’ αυτές τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και θα είναι τραγικό αν καταστρέψουν αυτό που πέτυχαν στην κανονική περίοδο, να τερματίσουν (έστω) δεύτεροι, με μια απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.