Ο ΠΑΟΚ καλείται, πλέον, να αποδείξει πόσα... απίδια βάνει ο σάκος

Δημήτρης Κανελλάκης20 Οκτωβρίου 2021


Από τα παιχνίδια με την Κοπεγχάγη για το Conference League και με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα πραγματικά ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ η περίοδος κατά την οποία θα φανεί πόσα... απίδια βάνει ο σάκος.

Το επόμενο διάστημα, έως και τα τέλη Νοεμβρίου, είναι αυτό που θα δείξει ποια ακριβώς δυναμική μπορεί να αναπτύξει ο ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν, μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Η έως τώρα εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου δημιουργεί πολλές αμφιβολίες, γεννάει πολλά ερωτηματικά. Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι μια ομάδα ασταθής, με κενά στο ρόστερ του, με αδυναμίες που είναι εμφανείς -σε κάποια παιχνίδια, όπως το τελευταίο με τον Βόλο, υπερβολικά εμφανείς.

Φαίνεται να μην έχει την ποιότητα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να αντεπεξέλθει σε πολύ απαιτητικές καταστάσεις. Φαίνεται να του λείπουν οι εναλλακτικές. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον Βόλο, το καταλάβαινε ο καθένας ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο Λουτσέσκου την αδυναμία στο κέντρο της άμυνας λόγω της απουσίας του Ίνγκασον, ούτε την απουσία του Κούρτιτς από τη μεσαία γραμμή.

Οταν στο ματς με τον Βόλο αυτές οι απουσίες δημιουργούν τόσο σοβαρό πρόβλημα, τι θα γίνει σε πολύ δυσκολότερα παιχνίδια, όπως με την Κοπεγχάγη και τον Ολυμπιακό ή άλλα αντίστοιχα που ακολουθούν.

Γι' αυτό λέω ότι από δω και πέρα ο ΠΑΟΚ θα τεστάρεται διαρκώς. Θα καλείται σε κάθε ματς να αποδείξει ότι έχουν άδικο όσοι πιστεύουν πως το ρόστερ του δεν ενισχύθηκε όπως έπρεπε κι αυτό τον βάζει σε μεγάλο κίνδυνο.

Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Ψυχοφθόρα. Θα κληθούν εκτός από το αγωνιστικό βάρος, να διαχειριστούν και το ψυχολογικό. Διότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα πάντα δημιουργεί ένα κλίμα στα αποδυτήρια, που δεν είναι εύκολο.

Σε συνθήκες πιεστικές θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ και αυτό οφείλεται, κατά την προσωπική μου άποψη, στο γεγονός ότι δεν φρόντισε το καλοκαίρι που μας πέρασε να προετοιμάσει το έδαφος εκείνο που σίγουρα θα πρόσφερε καλύτερες προϋποθέσεις, σίγουρα θα διευκόλυνε τα πράγματα.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σεζόν είναι ακόμη στην αρχή της και ο ΠΑΟΚ μέσα στους στόχους του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προβληματίζει και δίνει το δικαίωμα για συζητήσεις σχετικά με το... πού πάει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.