Πάλι κακός, έως... κωμικός ο ΠΑΟΚ, λογικό είναι να μην το ανέχεται ο κόσμος

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Μαΐου 2022

Λογικό ήταν να αρχίσουν και οι αποδοκιμασίες. Αυτός ο ΠΑΟΚ, που συμπλήρωσε 10 ματς χωρίς νίκη, ούτε βλέπεται ούτε αντέχεται. Χθες δεν ήταν απλά κακός. Σε ορισμένα χρονικά διαστήματα του αγώνα ήταν... κωμικός. Με παίκτες που δεν μπορούσαν να κάνουν κοντρόλ, που δεν μπορούσαν να δώσουν μια πάσα, που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επιθέσεις, που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε σωστά και απλώς σκουντουφλούσαν περιφέροντας τα κορμιά τους άσκοπα και ανούσια μέσα στο γήπεδο.

Το θέαμα ήταν κωμικό και ταυτόχρονα βέβαια θλιβερό. Πολύ λογικά ακούστηκε το “είναι βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα”, πολύ λογικά αποδοκιμάστηκαν όλοι μηδένος εξαιρουμένου του Λουτσέσκου, πολύ λογικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν αυτή η ομάδα που σέρνεται, στην κυριολεξία, να συνέλθει μέσα σε ελάχιστες μέρες και να κερδίσει το Κύπελλο στον τελικό με τον Παναθηναικό. Ξέρει καλά ο οπαδός του ΠΑΟΚ ότι το πρόβλημα με την αγωνιστική κρίση που ξέσπασε δεν είναι οι απουσίες. 

Γιατί βλέπει ότι όποιοι και να παίξουν... “τρεκλίζουν” σαν μεθυσμένοι, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ανεξάρτητα ακόμη και από την έδρα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, μπροστά στα μούτρα των παικτών και των οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρης κέρδισε, επίσης μέσα στην Τούμπα, τον πιο κομβικό αγώνα για την έξοδό του στην Ευρώπη. Ενας Αρης, παρεμπιπτόντως, τον οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τέσσερις φορές και όχι μόνο δεν τον νίκησε ούτε μία, αλλά δεν πέτυχε καν γκολ. Απίστευτο, αλλά αληθινό. Να κάτι άλλο που δεν μπορεί να το καταπιεί εύκολα ο οπαδός του ΠΑΟΚ..

Ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτος δημιουργικά και επιθετικά. Οι πλάγιοι μπακ αστείοι. Τσιγγάρας και Κούρτιτς δεν “έβλεπαν” τίποτε μπροστά, μόνο πλάγια και πίσω. Ο Μουργκ, που τάχα ήταν ο οργανωτής, έκανε μόνο σαχλαμάρες. Ο Ζίβκοβιτς προσπαθούσε με το γνωστό πάθος του, ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Ακπομ πάλευε φιλότιμα, αλλά ήταν μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο. Κι όλες οι αλλαγές δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτε. Ετσι, φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν επρόκειτο να σκοράρει ακόμη και... 27 ημίχρονα σερί να διαρκούσε το χθεσινό ματς. Μιλάμε για τραγική κατάσταση, την οποία πρέπει εδώ και τώρα να ανατρέψουν παίκτες και Λουτσέσκου, γιατί αν τυχόν ο ΠΑΟΚ δεν τερματίσει δεύτερος και, κυρίως, αν δεν πάρει το Κύπελλο, θα μιλάμε για μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά. Κανείς δεν θα ικανοποιηθεί μόνο και μόνο επειδή η ομάδα πήγε στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ, επειδή απέκλεισε μια μικρομεσαία ευρωπαική ομάδα που τη λένε Γάνδη.

Εννοείται ότι από όλα όσα έχουμε δει με τις κάκιστες εμφανίσεις στα πλέι οφ, θα πρέπει να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και ο Λουτσέσκου και ο Μπότο και κάθε άλλος υπεύθυνος για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό ότι για να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ πανίσχυρος αγωνιστικά χρειάζεται αληθινά ποιοτικούς παίκτες. ΠΟΛΛΟΥΣ αληθινά ποιοτικούς παίκτες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.