Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεσα επεμβατική θεραπεία

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι σε στιγμές μεγάλου φόβου και πανικού το σκ…. φτάνει στην κάλτσα. Δεν είναι δόκιμη ούτε ευχάριστη η αναφορά αλλά δεν παύει να αποτελεί τη θλιβερή πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ ήταν διαφορετικός από τα περασμένα παιχνίδια. Έδειξε αγωνιστικότητα και θέληση. Τα νέα πρόσωπα του προσέδωσαν κινητικότητα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις ατομικές μονομαχίες. 

Όμως ένα τραγικό λάθος του διαιτητή Σιδηρόπουλου που δεν ελέγχθηκε ούτε από το VAR, έδωσε στη Λαμία την ευκαιρία να προηγηθεί και να βάλει από πολύ νωρίς δύσκολα στον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να ξοδέψει ενέργεια προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση με τον Λύρατζη και στο 2-1 με τον Κούρτιτς. 

Η ομάδα είχε τον έλεγχο, ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο αλλά οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και τα λάθη πολλά. Ο Σιδηρόπουλος συνέχισε τα εγκλήματα χαρίζοντας κίτρινες και κόκκινες κάρτες στους παίκτες της Λαμίας διατηρώντας άδικα την αριθμητική ισορροπία σε κεφαλοκλείδωμα και πέταγμα στο έδαφος του Μιχαηλίδη. 

Αν αυτό δεν είναι βίαιη απώθηση τότε ποιο είναι;; Στο πρώτο ημίχρονο εκτός από τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη, ο Άπκομ ήταν κινητικός αλλά γενικά πάλι του έλλειπε η δημιουργία. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ζίφκοβιτς και Σίντκλεϊ σε καλή μέρα , δεν μπορούσε εύκολα να πλαγιοκοπήσει. Έτσι αναγκαστικά ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε και πάλι το «χαρτί» του Μπίσεσβαρ για να πάρει κάτι περισσότερο επιθετικά. Μπορεί ο Μπίσεσβαρ να μην έθελξε ωστόσο με τις δυο -τρεις ενέργειές του άλλαξε το ρυθμό αναστάτωσε την άμυνα της Λαμίας και προσέφερε την ευκαιρία στον Κούρτιτς με διπλό σουτ να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. 

Ο Σιδηρόπουλος χαρίζει ακόμη μια κόκκινη κάρτα σε αμυντικό της Λαμίας όταν ο Τσιγγάρας βγήκε σε αντεπίθεση μόνος του για γκολ. Εκεί κάπου ο Λουτσέσκου θέλοντας να διασφαλίσει το παιχνίδι αντί να περάσει τρίτο στόπερ και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευκολία τα γεμίσματα των παικτών της Λαμίας περνά δύο χαφ. Τον Εσίτι και τον Σβαμπ. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι καλά έκανε διότι έτσι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει πιο καλά τη μπάλα. Όμως ο αγχώδης και ταλαιπωρημένος ΠΑΟΚ έπαθε συντριπτική καθίζηση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όλοι έχαναν τις θέσεις τους, τα μαρκαρίσματα και γενικά επικράτησε ένας πανικός. Η Λαμία δεν ισοφάρισε για κάτι εκατοστά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του Λουτσέσκου που είπε ότι ο ΠΑΟΚ ήλεγχε και την πίεση στο τέλος του ματς.  

Δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη πολύ δύσκολη επί ενός αντιπάλου που ως χθες δεν του είχε βάλει ούτε γκολ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι άρρωστη και χρειάζεται άμεσα επεμβατική θεραπεία.

Υ.Γ. Στη διοίκηση του ΠΑΟΚ πόσο θα ανέχονται ακόμη τον Κλάτεμπεργκ και τους απεσταλμένους του. Το να είστε αόρατοι δεν είναι πλεονέκτημα είναι ανυπαρξία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.