Ο ΠΑΟΚ γεμίζει το «οπλοστάσιό» του στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν

Χρύσανθος Δοβλέτογλου23 Ιανουαρίου 2022

Οι λύσεις, ακόμη και αν δεν είναι όλες τόσο ποιοτικές, είναι σημαντικές για οποιονδήποτε προπονητή. Ειδικά αν βρίσκεται στη θέση του Ραζβάν Λουτσέσκου, να έχει να διαχειριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αγώνες ανά τρεις ημέρες, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ και απαιτητικό, με συνεχή ματς που θα κρίνουν στόχους.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, σε αυτή την καμπή της σεζόν, έχει ξανά ετοιμοπόλεμο τον πιο στιβαρό στόπερ του ρόστερ, τον Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος έχει κερδίσει για τα καλά τη θέση του στο βασικό σχήμα. Δίπλα του υπάρχει, πλέον, πλην του Μιχαηλίδη και ο Κρέσπο, ενώ στον χώρο των χαφ έχει πάρει ρυθμό ο Τσιγγάρας, που έχει «δέσει« καλά με τον Κούρτιτς και είναι, επίσης, διαθέσιμοι, για την μεσαία γραμμή, και ο Αουγκούστο με τον Μπίσεσβαρ.

Στις θέσεις των μπακ, δεξιά μπήκε δυναμικά ο Σάστρε και μαζί με τον Λύρατζη συνθέτουν ένα αξιόπιστο δίδυμο, ενώ αριστερά ο Σίντκλεϊ με τον Βιεϊρίνια είναι έτοιμοι να προσφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα. Στις θέσεις των εξτρέμ, έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Μιτρίτσα και στον Βόλο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δραστήριος, ο Ζαμπά έχει μπει, αλλά δείχνει να χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο, ενώ σταθερή λύση είναι ο Ζίβκοβιτς και από πίσω περιμένει ο Μουργκ.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ, μετά και την αποχώρηση του Σφιντέρσκι, είναι ο βασικός φορ της ομάδας, έχοντας ως αλλαγή του τον Τσόλακ, ο οποίος θέλει να αποδείξει, στο δεύτερο πέρασμά του από την Τούμπα, τι αξίζει πραγματικά. Για πρώτη φορά, λοιπόν, τη φετινή σεζόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την δυνατότητα να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει τις απαραίτητες ανάσες.

Πριν από λίγο καιρό, θυμίζουμε, ότι ο Μπίσεσβαρ, που είχε αρχίσει εκρηκτικά την σεζόν, έδειχνε «σκασμένος», επειδή δεν υπήρχαν ποδοσφαιριστές να τον αντικαταστήσουν, ενώ έπαιζε κατ' ανάγκη αριστερός μπακ ο Ροντρίγκο και βασικός ο Μιχάι, ο οποίος μπορεί να έκανε κάποια καλά ματς, αλλά με την επιστροφή του Ίνγκασον, λογίζεται ξανά ως λύση από τον πάγκο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, επίσης, όσο κυλά η σεζόν φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει στο μυαλό του τους ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους θα βασιστεί για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους φετινούς του στόχους. Ο Πασχαλάκης, ο Ίνγκασον, ο Κρέσπο, ο Σίντκλεϊ, ο Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς και ο Άκπομ, δείχνουν να είναι στο μυαλό του κόουτς του Δικεφάλου σε πρώτο πλάνο και θα βγαίνουν από το αρχικό σχήμα μόνο αν τίθεται ζήτημα κόπωσης.

Έστω και με καθυστέρηση, ο ΠΑΟΚ βρίσκει κορμό, την στιγμή που αναμένεται και η άφιξη του Σοάρες, ο οποίος προέρχεται από αγωνιστική δράση και θα μπει κατευθείαν στις προπονήσεις και με την πρώτη ευκαιρία και στις υποχρεώσεις του Δικεφάλου, δίνοντας μία ακόμη εξτρά επιλογή στον Ραζβάν Λουτσέσκου στην μεσοεπιθετική γραμμή. Στο δεύτερο μισό της σεζόν το ρόστερ των ασπρόμαυρων συμμαζεύεται και αυτό μόνο ως ενθαρρυντικό σημάδι μπορεί να χαρακτηριστεί, όχι μόνο για τη φετινή, αλλά και ενόψει της επόμενης σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.