Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την συμμετοχή του στην Ευρώπη

Metrosport Team09 Μαΐου 2022

Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για το επόμενο Europa Conference League.

Ο Δικέφαλος εδώ και εννιά αγώνες δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης, ωστόσο τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής τον έστειλαν στην Ευρώπη. H νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, διατήρησαν τους Κυπελλούχους Ελλάδας στο +5 από τους «πράσινους» και στο +7 από τους δύο «κιτρινόμαυρους».

Με τρεις αγωνιστικές και εννιά βαθμούς για διεκδίκηση μέχρι το φινάλε των πλέι οφ το μόνο διακύβευμα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η 2η θέση, καθώς δεν μπορεί να «πέσει» κάτω από την 4η θέση.

Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει το τρία στα τρία και μία εκ των Άρη ή ΑΕΚ πετύχει το ίδιο (υπάρχει και το μεταξύ τους παιχνίδι την 9η αγωνιστική), τότε οι «ασπρόμαυροι» θα τερματίσουν το λιγότερο στην 4η θέση.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ μείνει χωρίς νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια και τους 60 βαθμούς και από την πλευρά τους Άρης και ΑΕΚ πάρουν επτά βαθμούς (με το μεταξύ τους ματς να λήξει ισόπαλο), τότε στην τριπλή ισοβαθμία που θα προκύψει στους 60 πόντους ισχύουν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος, κάτι που ευνοεί Άρη και τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας την ΑΕΚ στην 5η θέση και εκτός Ευρώπης.

Υπάρχει, τέλος, το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μην νικήσει παρά μόνο τον ΠΑΟΚ στον τελικό, να καταλήξει πέμπτος, και να κατακτήσει το Κύπελλο. Σε αυτή την περίπτωση πάλι ο ΠΑΟΚ στη χειρότερη βγαίνει τρίτος.

Η βαθμολογία (σε επτά αγωνιστικές)

1.Ολυμπιακός 79

2.ΠΑΟΚ 60

3.Παναθηναϊκός 55

4.Αρης 53

5.ΑΕΚ 53

6.ΠΑΣ Γιάννινα 46

8η αγωνιστική

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Αρης

9η αγωνιστική

Αρης – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.