Ο ΠΑΟΚ έμαθε να κερδίζει και «μισός»

Γιώργος Πετρίδης27 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι για τον ΠΑΟΚ στους πρώτους μήνες της σεζόν, δεν περνάει αγώνας χωρίς την απώλεια κάποιου ποδοσφαιριστή του. Χθες ο Φερνάντο Βαρέλα συμπεριλήφθηκε στην 11άδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά τελικά δεν έπαιξε και το επίτευγμα των 200 αγώνων με τα ασπρόμαυρα θα πρέπει να περιμένει. Στη συνέχεια ο Τόμας Μουργκ έγινε αλλαγή στην αλλαγή λόγω τραυματισμού και σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα του προβλήματος του, μετά από μία παρουσία 16 μόλις λεπτών. Τα προβλήματα τραυματισμών τείνουν να εξελιχθούν στη δεύτερη φύση του φετινού ΠΑΟΚ…

Η σεζόν άρχισε με το σοβαρότερο όλων των προβλημάτων, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να τραυματίζεται στο δεύτερο ματς με την Μποέμιανς. Ο Πορτογάλος υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει όλη τη σεζόν. Το κακό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι σχεδόν μέσα από κάθε ματς, δίνεται συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ χάνει διαρκώς παίκτες και δοκιμάζεται το βάθος του ρόστερ του.

Ο Ντάγκλας Αουγκούστο έχασε τα ματς με την Μποέμιανς και έμεινε στον πάγκο στο πρώτο με τη Ριέκα αφού μπήκε τραυματίας στη σεζόν.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι με τη Ριέκα, υπέστη θλάση 1ου προς 2ου βαθμούς στον αριστερό δικέφαλο και έκτοτε έπαιξε μόνο στην Τρίπολη ως αλλαγή.

Ένα μήνα εκτός έχει συμπληρώσει ήδη ο Ομάρ Ελ Καντουρί που υπέστη θλάση 2ου βαθμού στη ρεβάνς με τη Ριέκα στις 26 Αυγούστου και δεν έχει παίξει καθόλου ως τώρα στο Πρωτάθλημα.

Ο Χοσέ Κρέσπο δεν ήταν παρών στα πρώτα ματς της σεζόν με την Μποέμιανς, επέστρεψε αλλά τέθηκε ξανά νοκ άουτ με θλάση που τον αφήνει εκτός για 2-3 εβδομάδες.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Σερβίας αλλά ο κορωνοϊός τον άφησε εκτός από την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνια χτύπησε στην ποδοκνημική στο ματς με τον Αστέρα και έχασε τους αγώνες με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ.

Όλα αυτά ενώ πριν καν αρχίσει η σεζόν, ο Δικέφαλος μετρούσε μια απώλεια βασικού παίκτη του, του Σβέριρ Ίνγκασον που είναι εκτός από τον Απρίλιο. Ακόμη και μέσα από αυτές τις απουσίες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου καταφέρνει και βγάζει σχεδόν το απόλυτο από τους υπόλοιπους και οδηγεί τον ΠΑΟΚ στα αποτελέσματα. Αυτό δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον Ρουμάνο αλλά και να θεωρηθεί ως επιβεβαίωση ότι παρά τα δεδομένα κενά του, το ρόστερ του Δικεφάλου έχει βάθος που αναδεικνύεται μέσα από τα συσσωρευμένα προβλήματα στην αρχή της περιόδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.