Ο ΠΑΟΚ έκανε πάλι το... αυτονόητο με την ΑΕΚ και έγινε φαβορί για τη δεύτερη θέση

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Ο ΠΑΟΚ που φοβόμασταν, όχι αδικαιολόγητα, ότι μπορεί ακόμη και να χάσει το ευρωπαικό εισιτήριο, καταλήγοντας πέμπτος στη βαθμολογία μετά τα πλέι οφ, είναι από χθες το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Λογική εξέλιξη, γιατί ο ίδιος βρήκε τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα με το 3-4-3 που πρόσφερε θωράκιση αμυντικά, με την πολύτιμη βέβαια συμβολή του Βιεϊρίνια που άλλαξε ρόλο, ενώ ο Αρης άρχισε να “ξεφουσκώνει”, η μικρή έτσι κι αλλιώς αγωνιστικά ΑΕΚ να παραπαίει και ο Παναθηναικός να προσπαθεί μάταια να αποδείξει ότι είναι πιο ψηλός από το επίσης χαμηλό αγωνιστικά μπόι του.

Η αυτονόητη διαδικασία για την επίτευξη μιας ακόμη νίκης επί της ΑΕΚ διήρκεσε ένα τρίλεπτο. Εκείνο που χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να πετύχει δύο γκολ με εξαιρετικούς συνδυασμούς και όχι γιατί έκαναν λάθη οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως είπε ο Χιμένεθ, δείχνοντας για πολλοστή φορά το κόμπλεξ που τον εμποδίζει να αναγνωρίσει την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Ολα όσα είχαν γίνει πριν και όσα έγιναν μετά είχαν μικρή σημασία, ακόμη και το “τραβηγμένο” πέναλτι με το οποίο μείωσε η ΑΕΚ και φαντασιώθηκε ότι μπορεί να κλέψει την ισοπαλία στις καθυστερήσεις. Ισα-ίσα που ο ΠΑΟΚ ήταν που έχασε μία ακόμη (από έξι συνολικά) κλασική ευκαιρία με τον Τζόλη για να διευρύνει το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του προβαδίσματός του μετά το 0-2 και ήταν η ομάδα που απείλησε ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου. Αντίθετα, στο πρώτο ημίχρονο βραχυκυκλώθηκε από τα τρεξίματα και το πρέσινγκ ψηλά των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι πάντως δεν κατάφεραν να δημιουργήσου κλασική ευκαιρία, έχοντας ουσιαστικά ένα μόνο αξιόλογο σουτ που εξουδετέρωσε με ωραία προσπάθεια ο Πασχαλάκης και ένα άλλο που κοντράρισε στον Βειρίνια. Και ο ΠΑΟΚ, μολονότι δεν “πατούσε”καλά, αξιοποίησε τρεις φορές τους ελεύθερους χώρους, χάνοντας ισάριθμες πολύ καλές ευκαιρίες με αρνητικό πρωταγωνιστή σε όλες τον Κρμέντσικ.

Ο Τσέχος φορ, ωστόσο, πήρε εκδίκηση από τον κακό εαυτό του, με το γκολ που πέτυχε μετά από φοβερή κάθετη του Ζίβκοβιτς και πάσα ακριβείας του Ουάρντα, ενώ κέρδισε και το πέναλτι, πάλι από πάσα του Ουάρντα, με το οποίο ο Σβαμπ πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Σημαντικό ρόλο στη νίκη του ΠΑΟΚ έπαιξαν οι δύο πρώτες αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία στο ημίχρονο. Αντί του εκνευριστικού Αουγκούστο μπήκε ο Τσιγγάρας που “έδεσε” τη γραμμή των χαφ και βοήθησε πολύ τους τρεις της άμυνας και αντί του ανύπαρκτου Μουργκ ο Ουάρντα, που ήταν ο τελικός τροφοδότης στις φάσεις των δύο γκολ, αλλά και εκείνος που κράτησε μπάλα και αναστάτωσε και άλλες φορές την άμυνα της ΑΕΚ.

Τώρα, ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Αρη την Κυριακή στην Τούμπα και κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια. Με μία ακόμη νίκη και με τους δύο αδιάφορους στα τελευταία δύο ματς, τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης, θα είναι από απίθανο έως αδύνατο να προλάβει να τον ξεπεράσει ο Αρης. Ακόμη, μ' αυτή τη νίκη θα αφήσει οριστικά πίσω του την ΑΕΚ ό,τι και να γίνει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι “καπαρώνει” την έξοδό του στην Ευρώπη. (Για να συμβεί αυτό, φυσικά, αρκεί και η ισοπαλία)

Με λίγα λόγια, αυτός είναι ο πιο κομβικός αγώνας στο Πρωτάθλημα, μια που στόχος είναι η δεύτερη θέση μετά από την απώλεια κάθε ελπίδας για την πρώτη από πολύ νωρίς. Το ντέρμπι της Κυριακής ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κερδίσει και ύστερα μπορεί να αρχίσει... μίνι προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.