Ο ΠΑΟΚ είναι σε vertigo, εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα που μόνος του δημιούργησε

Δημήτρης Κανελλάκης09 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ είναι σε... vertigo. Το καταλαβαίνει ο καθένας, νομίζω. Αλλωστε, το... φωνάζει η ίδια η ομάδα του Γκαρσία, με τις εμφανίσεις της, τις αντιδράσεις της, τις αδυναμίες της, την σύγχυση στην οποία βρίσκεται πολύ συχνά, σε κάθε παιχνίδι το οποίο δεν μπορεί να ελέγξει, δεν μπορεί να επιβληθεί.

Ολα αυτά, βέβαια, ούτε παράξενα είναι, ούτε μη αναμενόμενα. Για όποιον, ασφαλώς, όπως πολλές φορές το έχω επισημάνει, θέλει να βλέπει και να αναλύει τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις και όχι να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, να ωραιοποιεί καταστάσεις, να δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες, να δίνει ελπίδα δυναμικής ή ανάκαμψης οποία δεν υπάρχει, δεν προκύπτει από πουθενά.

Πάρα πολλές φορές έχω γράψει τους τελευταίους 16-17 μήνες ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει χάσει τη λάμψη της, που δεν διαθέτει ποιότητα στο βαθμό που την είχε ως το καλοκαίρι του 2019, ούτε πληρότητα στο ρόστερ.

Είναι μια ομάδα που αποδυναμώθηκε ο ΠΑΟΚ, που έχασε τον προσανατολισμό της. Και το χειρότερο: είναι μια ομάδα που δεν παραδέχεται ότι έχει πρόβλημα, που ψάχνει να βρει δικαιολογίες ή... σωτήρες.

Οπως για παράδειγμα τον Γκαρσία, ο ερχομός του οποίου στη θέση του Φερέιρα θεωρήθηκε από ορισμένους ως η εγγυημένη λύση για όλα τα προβλήματα. Χωρίς να σκεφτεί κάποιος απ' αυτούς που νόμιζαν ότι ήρθε ο... Μεσίας ούτε ότι πρόκειται για έναν άπειρο προπονητή, ο οποίος θα κάνει τα πρώτα του βήματα στην Super League, ούτε ότι θα βρει ένα ρόστερ με πολλά κενά, μία ομάδα με προβλήματα, σε μεγάλο βαθμό αποπροσανατολισμένη.

Είχα αναρωτηθεί σε ένα άρθρο μου πριν από μερικούς μήνες πόσο έτοιμος θα είναι ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει προβλήματα τα οποία είχε ξεχάσει ότι υπάρχουν τα χρόνια της ευτυχίας, με τα πληρέστατα ρόστερ, τις εντυπωσιακές πορείες, τις κατακτήσεις τίτλων.

Μου δείχνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ να τα αντιμετωπίσει, ότι τον έχουν πάρει από κάτω, ότι οι αντιδράσεις του είναι σπασμωδικές, ότι έχουν μικρύνει οι ορίζοντές του.

Σε ό,τι με αφορά, το έχω πει εδώ και κάμποσο καιρό ότι μόνο αν συμβεί ένα θαύμα μπορεί να σωθεί η φετινή χρονιά και πως πρέπει από τώρα ο ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται, να οργανώνει και να σχεδιάζει την επόμενη, με στόχο να ξαναγίνει πρωταθλητής: σε όλα τα επίπεδα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.