Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από πέρσι, αλλά...

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Ιανουαρίου 2020

Σίγουρα μετά από 19 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε εικόνα από τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της κάθε ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Δικέφαλος είχε και πάλι καλή εικόνα στο ξεκίνημα, έχασε κλασικές ευκαιρίες, βρήκε ένα γκολ από τον Σφιντέρσκι στο 29', αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει τα ηνία του αγώνα, καθώς έχασε πολλά μέτρα στο γήπεδο.

Πάμε στον τομέα των λαθών. Ακόμη και σήμερα, η πρώτη καθαρή φάση της ομάδας της Αρκαδίας, στο 14', ήρθε από κακή εκτίμηση του Αουγκούστο, ο οποίος έχασε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο λίγο έξω από την περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Λουίς Φερνάντεθ να φανεί απειλητικός, με σουτ που κόντραρε στον Ινγκασον και κατέληξε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από πέρσι, κατά την γνώμη μας, αποδίδει πιο ωραίο ποδόσφαιρο από την περασμένη σεζόν, αλλά δεν εμπνέει την ίδια σιγουριά, κάτι που θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει των πλέι οφ που θα κριθούν τα πάντα.

Για παράδειγμα, όσον αφορά τα λάθη, θα αναφερθούμε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, που μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο δείγμα, όμως, σίγουρα, είναι ικανό για να βγουν κάποια συμπεράσματα. Μέτρησε περισσότερα λάθη (49-46) από τον Αστέρα Τρίπολης, περισσότερα από την ΑΕΚ (57-45), περισσότερα από τον Αρη (39-44) και περισσότερα από τον Ατρόμητο (44-40), παρότι το ματς ολοκληρώθηκε με 5-1. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι για την Super League 1 που ο Δικέφαλος είχε λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο, ήταν με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (38-37).

Στους περισσότερους αγώνες αδικεί τον εαυτό του, γιατί προσπαθεί να χτίσει με κόπο, ωραίες επιθετικές ενέργειες, να παίξει, γενικώς, ορθολογικά, αλλά έχει τα νεκρά διαστήματα που χαλάνε την συνολική εικόνα του. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης», που από εκεί που δεν άφηνε τον αντίπαλο να πάρει την μπάλα στα πόδια του, βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο πρώτο ημίχρονο και με 3-1 στις αρχές του δευτέρου, βάζοντας δύσκολα στον ίδιο του τον εαυτό, ενώ στο καλό του διάστημα έδειχνε ότι μπορεί να φέρει τον αγώνα στα μέτρα του. Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο η ποιότητα. Χρειάζεται και συγκέντρωση και σωστές αντιδράσεις σε όλο το 90λεπτο, όταν μιλάμε για ομάδες πρωταθλητισμού όπως ο ΠΑΟΚ.

Στα πλέι οφ θα χρειαστεί να βγει μπροστά ο χαρακτήρας των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που διαθέτει ο Δικέφαλος, οι οποίοι μπορούν να παρασύρουν και τους υπόλοιπους και η ομάδα να ισορροπήσει μεταξύ της δημιουργικότητας της και της αφέλειας που επιδεικνύει σε κάποια διαστήματα κατά την διάρκεια των παιχνιδιών της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.