Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που... οφείλει να έχει το πάνω χέρι στο αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Οκτωβρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ συνήθως τα καταφέρνει ο ΠΑΟΚ, ακόμη και στα χρόνια που ακολούθησαν μετά το νταμπλ του 2019. Με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη, για κάποιο λόγο, λιγότερο συχνά. Με τον Παναθηναϊκό συνήθως στη Λεωφόρο, με τον Αρη και εντός και εκτός έδρας.

Το παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα φέρνει αντιμέτωπες τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε, λόγω της «εύκολης» κλήρωσης που είχαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές όλοι οι «μεγάλοι» για να βοηθηθούν στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Η πραγματική εικόνα αρχίζει τώρα να διαμορφώνεται. Τώρα που άρχισαν να μπαίνουν στο πρόγραμμα και τα ντέρμπι. Για τον ΠΑΟΚ είναι το δεύτερο, το ίδιο και για τον Παναθηναϊκό. Για τον ΠΑΟΚ είναι το πρώτο στην έδρα του, για τον Παναθηναϊκό το πρώτο εκτός έδρας. Κι αυτό από μόνο του σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κερδίσει πάση θυσία αν θέλει να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι είναι φέτος ικανός να διεκδικήσει τον τίτλο. Αλλωστε, από τη στιγμή που το πιστεύουν στον Παναθηναϊκό, γιατί να μην αρχίσουν να το πιστεύουν και στον ΠΑΟΚ;

Στα δικά μου μάτια, ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά είναι η σούπερ ομάδα που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι οι οπαδοί του και οι «επικοινωνιολόγοι» του. Περιμένω και τη δική τους ανώμαλη προσγείωση. Περιμένω να καταλάβουν κι αυτοί τις πραγματικές δυνατότητές τους σε ένα Πρωτάθλημα που αποτελείται από πολλές μέτριες ομάδες και όχι από πολλές καλές. Και ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που καλείται τώρα να τους το δείξει.

Προφανώς, βέβαια, το κυρίως ζητούμενο δεν είναι τι θα δείξει ο ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, αλλά τι θα δείξει στον εαυτό του. Είναι το πόσο καλά μπορεί να παίξει και το αν μπορεί να πάρει τη νίκη για να πειστούν οι παίκτες του ότι, ταυτόχρονα με το «χτίσιμο» της νέας ομάδας, υπάρχουν οι δυνατότητες να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τον τίτλο. Γιατί, κακά τα ψέματα. Ολοι τους στηρίζουν, όλοι έχουν τη διάθεση να γεμίζουν σε κάθε αγώνα την Τούμπα, όλοι θέλουν να στηρίξουν τους πιτσιρικάδες του νέου πρότζεκτ, αλλά ελάχιστοι πιστεύουν στον τίτλο, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν. Και μέσα σ΄αυτό το περιβάλλον, φυσιολογικό είναι να μη χτυπούν κόκκινο η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση των ίδιων των παικτών. Ισως και του Λουτσέσκου.

Από τους ίδιους, λοιπόν, εξαρτάται το να δημιουργήσουν στους κόλπους τους μια διαφορετική, πιο ευχάριστη και ενθουσιώδη, ατμόσφαιρα. Με την προσπάθειά τους, με το ποδόσφαιρο που θα παίξουν, με τη νίκη τους επί ενός αντιπάλου που πλασάρεται από το πουθενά ως φαβορί για το Πρωτάθλημα, επειδή νίκησε με μισό-μηδέν κάποιες ταλαίπωρες ομάδες και επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ τού έκαναν δώρο δύο ανόητα πέναλτι, χάνοντας ένα δικό τους παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που πρέπει να έχει το πάνω χέρι στο αυριανό ντέρμπι της Τούμπας για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Κι ύστερα, είναι και ο περσινός τελικός του Κυπέλλου. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν θα ξεχάσουν εύκολα ότι χάθηκε το Κύπελλο από το απίθανο πέναλτι που επινόησε υπέρ του Παναθηναϊκού ο Λαόθ. Δεν δικαιούνται να το ξεχάσουν ούτε οι παίκτες. Κι όσοι μετείχαν στον τελικό οφείλουν, μαζί με τον Λουτσέσκου, να ενημερώσουν και τους πολλούς νεοφερμένους στην ομάδα. Να τους πουν ότι, από εδώ και πέρα, στα ματς με τον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για τη νίκη. Οπως υπήρχε και πάντα θα υπάρχει έξτρα κίνητρο και στους αγώνες με την ΑΕΚ, μετά την κραυγαλέα κλοπή του Πρωταθλήματος το 2018...

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.