Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, έτοιμος για νέο άλμα

Γιώργος Καστάνης25 Μαΐου 2021

Μεθυσμένοι από την μεγάλη επιτυχία είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα, καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου, έδειξε σε όλους ανεξαιρέτως πως αυτή η ομάδα, παρά τα προβλήματα, τις ανακατατάξεις που επιχειρήθηκαν, την αλλαγή του ρόστερ παραμένει ισχυρός πρωταγωνιστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία πενταετία.

Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, ο ΠΑΟΚ στην πιο δύσκολη σεζόν των τελευταίων ετών, από την ημέρα που ανέλαβε ο Σαββίδης τα ηνία της ομάδας, πέτυχε κάτι που φάνταζε ως… ακατόρθωτο, μέχρι πριν από δύο μήνες. Ο ΠΑΟΚ που είχε κερδίσει μόλις ένα ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, πήρε μαζεμένα τα περισσότερα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το τρόπαιο ήρθε στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη θέση εξασφαλιστηκε και νέος άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο. Ο ΠΑΟΚ βροντοφώναξε πως είναι εδώ, παρών, έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο άλμα. Και εφόσον υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, οι εύστοχες επιλογές παικτών στις μεταγραφές και η διατήρηση του ρόστερ σε μεγάλο βαθμό, τότε ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος τη νέα περίοδο.

Ηταν όμως και μία επιτυχία για τον Πάμπλο Γκαρσία, που κατέκτησε τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του. Ανέλαβε μία ομάδα που δεν ήταν διαμορφωμένη από τις δικές του επιλογές, στόχευσε σωστά, έκανε λάθη, τα διόρθωσε, έδειξε πως δεν είναι δογματικός αλλάζοντας την διάταξη με την οποία ήρθαν οι επιτυχίες, αξιοποίησε το ρόστερ και πέτυχε. Ο Γκαρσία είναι δικαιολογημένα το κεντρικό πρόσωπο στον ΠΑΟΚ. Κατάφερε και διαχειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις, όπως το επεισόδιο των οπαδών με τον Πασχαλάκη στον αγώνα με τον Άρη, ξεπέρασε τα όποια «θέματα» με άλλους παίκτες (βλέπε Βαρέλα), έδειξε πως βάζει την ομάδα πάνω από όλα, για να πετύχει τον στόχο της.

Ο Γκαρσία που θα μιλήσει με τον Σαββίδη αναλυτικά για το πλάνο που θα διαχειριστεί, έχει μπροστά του, μία μεγάλη πρόκληση. Είναι ο προπονητής που κέρδισε με το σπαθί του, την εκτίμηση ακόμη και όσων τον αμφισβήτησαν έντονα. Έδειξε, εκτός από την ταύτισή του με τον ΠΑΟΚ που είναι δεδομένη, πως έχει αντανακλαστικά για να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.