Ο ΠΑΟΚ έγραψε ρεκόρ μέσα από το «κουτί»

Γιώργος Πετρίδης22 Ιουνίου 2020

Ανεξαρτήτως του αν δεν έπεισε και πάλι με την εικόνα του, ο ΠΑΟΚ ήταν σε κάποια σημεία του αγώνα του Σαββάτου πιεστικός προς τον ΟΦΗ, πάτησε περιοχή και τελείωσε φάσεις που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν νωρίτερα στο γκολ. Σε στατιστικό επίπεδο το παιχνίδι αυτό άφησε ένα ρεκόρ περιόδου για τον Δικέφαλου που μέτρησε εννιά τελικές μέσα από την περιοχή των Κρητικών.

Στους 28 προηγούμενους αγώνες του στο φετινό Πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασε τις οχτώ τελικές μέσα από την αντίπαλη περιοχή, επίδοση που είχε εκτός έδρας με την ΑΕΚ, εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό και εκτός έδρας με τους «πράσινους» για τα πλέι οφ μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι 20 τελικές που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη φετινή επίδοση τους. Κορυφαία παραμένει εκείνη του εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη στον οποίο είχαν 22.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί έκανε τις τρεις από τις εννιά τελικές του ΠΑΟΚ μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της σεζόν για τον Δικέφαλο. Στην ίδια έφτασαν πριν από αυτόν οι Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (5 φορές), Βιεϊρίνια, Άκπομ και Λημνιός.
Ακόμη ο Μαροκινός πλησίασε το ρεκόρ περιόδου των περισσότερων σωστών μεταβιβάσεων μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ. Είχε 19, δύο λιγότερες από εκείνες του Γιόσιπ Μίσιτς στο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου για τα ματς της Τούμπας με τις 92 σωστές πάσες που καταγράφηκαν στη στατιστική του. Το προηγούμενο ήταν εκείνο της πρεμιέρας των πλέι οφ απέναντι στον Ολυμπιακό, ματς στο οποίο είχε 82. Η κορυφαία πάντως φετινή επίδοση του παραμένει εκείνη των 100 σωστών μεταβιβάσεων στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.