Ο ΠΑΟΚ «έγραψε» ρεκόρ 153 αγώνων!

Γιώργος Πετρίδης22 Φεβρουαρίου 2021

Ένα μεσημέρι απόλυτης κυριαρχίας πέρασε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία, κάτι που αποτυπώθηκε στους αριθμούς και πέραν του τελικού 4-0.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 23 τελικές προσπάθειες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο του ήταν οι 21 που είχε στο εκτός έδρας 3-0 επί του ΟΦΗ. Η χθεσινή επίδοση τελικών προσπαθειών όμως ξεπερνά τα όρια της φετινής σεζόν αφού συνιστά συνολικά ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της τελευταίας τετραετίας για τον Δικέφαλο που είχε 23 τελικές και στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη σεζόν 2018-19 (2-1 για τη 15η αγωνιστική). Για να βρούμε επίδοση μεγαλύτερη της χθεσινής από τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 8 Ιανουαρίου 2017 όταν για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17, ο ΠΑΟΚ μέτρησε 28 τελικές προσπάθειες κόντρα στον ΠΑΣ στην Τούμπα, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, για να γνωρίσει την ήττα με 0-1.

Οι 23 τελικές του χθεσινού αγώνα δηλαδή, αποτελούν την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 153 αγώνων Πρωταθλήματος (κανονικής περιόδου και πλέι οφ) για τον ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία «χτύπησε» κατά κύριο λόγο μέσα από την περιοχή της Λαμίας, τελειώνοντας το παιχνίδι με 14 σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Πρόκειται επίσης για νέο ρεκόρ περιόδου αφού πριν το χθεσινό ματς η μεγαλύτερη επίδοση τελικών προσπαθειών μέσα από την περιοχή ήταν οι 11 που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΛ και τον ΟΦΗ.

Επιπλέον, οι 23 τελικές συνιστούν και νέο ρεκόρ συνολικά για τη φετινή Superleague αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία, κορυφαία επίδοση ήταν οι 21 στην οποία εκτός του Δικεφάλου -στο ματς με τον ΟΦΗ- έφτασε ακόμη ο Ολυμπιακός επίσης απέναντι στους Κρητικούς στο «Καραϊσκάκη».

Παράλληλα όμως, όποτε έβρισκαν την ευκαιρία οι παίκτες του Δικεφάλου δοκίμαζαν και μακρινά σουτ. Με τις οχτώ τελικές εκτός περιοχής ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση τους αφού από οχτώ είχαν στα εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Δικέφαλος επέτρεψε στη Λαμία να κάνει μία μόνο τελική προσπάθεια επίδοση που επίσης συνιστά νέο ρεκόρ περιόδου για τους «ασπρόμαυρους» που είχαν δεχτεί δύο τελικές στα εκτός έδρας παιχνίδια τους με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη, σχετική, αμυντική επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων αφού μία τελική είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο ματς του Πρωταθλήματος 2018-19 που οδήγησε τον Δικέφαλο στον τίτλο. Στα 36 παιχνίδια του περσινού Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δεν είχε δεχτεί λιγότερες από τις δύο τελικές της Λαμίας και πάλι στην Τούμπα στην 7η αγωνιστική.


Το 4/4 με συνεργασίες


Υπάρχει όμως και συνέχεια στα ρεκόρ που «έγραψε» ο ΠΑΟΚ στο ματς με τη Λαμία. Όλα τα γκολ του ήρθαν μέσα από συνεργασίες. Καταγράφηκαν στη στατιστική του τέσσερις ασίστ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού τέσσερις ασίστ είχε και στο 5-0 επί του Παναιτωλικού.

Ενδεικτικό της μηδενικής πίεσης που δέχτηκε, ήταν και η μηδενική επίδοση αποκρούσεων κάτι που έγινε για πρώτη φορά από τον φετινό ΠΑΟΚ που είχε μία απόκρουση εκτός με την ΑΕΚ, εντός με ΠΑΣ, Αστέρα και εκτός έδρας με τον ΟΦΗ.

Στα πρώτα 21 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μία μηδενική επίδοση εις βάρος του υποδείξεων οφσάιντ, στο ματς τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αυτό έγινε στα δύο τελευταία παιχνίδια του με τον ΠΑΣ και τη Λαμία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.