Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε κορμό 18 ποδοσφαιριστών για 2,5 ως 4 χρόνια

Γιώργος Πετρίδης26 Δεκεμβρίου 2022

Δεδομένου ότι η προσμονή κάποιας μεταγραφής στις θέσεις στις οποίες είναι διαπιστωμένη η ανάγκη δεν φαίνεται, προς το παρόν, να οδηγεί σε εξελίξεις, για τον ΠΑΟΚ αυτό που μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο είναι η διασφάλιση της παραμονής ποδοσφαιριστών που θεωρούνται περιουσιακά του στοιχεία και έχουν διαρκώς αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία.

Τις προηγούμενες μέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την προέκταση του συμβολαίου του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη μέχρι τον Δεκέμβριο 2026 αλλά και το νέο συμβόλαιο του Στέφανου Τζίμας που μοιάζει να είναι ένα ακόμη «διαμαντάκι» που ξεπηδά από τις ακαδημίες του συλλόγου που φρόντισε να τον «κλειδώσει» στην Τούμπα μέχρι το τέλος του 2025. Είναι δύο από τις συνολικά 18 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που, βάσει συμβολαίων, θα είναι κάτοικοι Τούμπας για ένα διάστημα τουλάχιστον 2,5 ακόμη χρόνων.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτή η κατηγορία ποδοσφαιριστών είναι πια η πλειοψηφία στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ ενώ σε αυτούς μπορούν να προστεθούν και εκείνοι που είναι «δεμένοι» και για την επόμενη σεζόν. Μειοψηφία αποτελούν εκείνοι οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν το προσεχές καλοκαίρι οπότε και από την… Κυριακή όταν και θα αλλάξει ο χρόνος, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν με άλλες ομάδες. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις παικτών που ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ο ΠΑΟΚ σκέπτεται στην πορεία να επιχειρήσει να τους κρατήσει και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Το metrosport.gr παρουσιάζει τη λίστα των συμβολαίων του ΠΑΟΚ που χωρίζεται λοιπόν σε τρεις κατηγορίες. Εκείνη των παικτών που δημιουργούν έναν «κορμό» για τα επόμενα 2,5-4 χρόνια, των παικτών που δεσμεύονται με τον Δικέφαλο και για την επόμενη σεζόν και εκείνη που μοιάζουν να μετρούν… αντίστροφα παρότι βέβαια κανείς δεν μπορεί αυτό να το προεξοφλήσει αφού πολλά μπορούν να αλλάξουν ως το καλοκαίρι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για εκείνους που έχουν ακόμη αρκετά χρόνια συμβολαίου μπροστά τους, αφού η ποδοσφαιρική πραγματικότητα είναι ευμετάβλητη. Στην περίπτωση τους βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει φροντίσει να κρατήσει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον τους, τουλάχιστον ως τη διετία 2025-2026…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.