Ο ΠΑΟΚ εδραίωσε την Ελλάδα στην 15η θέση, πήρε πόντους στην UEFA

Γιώργος Καστάνης16 Απριλίου 2022

Ευρωπαϊκή πορεία μέχρι και τα...ημιτελικά του Conference League κατέγραψε ο ΠΑΟΚ, διαψεύδοντας όλους όσους υποστήριζαν το προηγούμενο καλοκαίρι, πως δεν μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία, τρεις διοργανώσεις. Ολοι όσοι τα έλεγαν, προφανώς δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο ή είναι κακεντρεχείς.

Ο Δικέφαλος για να φθάσει μία ανάσα από τα... ημιτελικά της διοργάνωσης, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει οκτώ συνολικά αντιπάλους. Εντός και εκτός έδρας. Το ξεκίνημα έγινε με αντίπαλο την Μποέμιανς τον περασμένο Αύγουστο. Ήττα με 2-1 εκτός έδρας (το γκολ ο Ολιβέϊρα), νίκη με 2-0 στην Τούμπα και πρόκριση στα πλέι οφ. Εκεί αντιμετώπισε την Ριέκα. Πήρε σπουδαία πρόκριση στην Κροατία, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελ Καντουρί και Μουργκ.

Η πρόκριση στους ομίλους με αντιπάλους την Κοπεγχάγη, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Λίνκολν, θεωρήθηκε ως ιδανική. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλό του, με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η μία νίκη μάλιστα, επιτεύχθηκε στην Δανία, επί της ισχυρής Κοπεγχάγης που τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Στα νοκ άουτ παιχνίδια με την Μίντιλαντ, μίλησε η καρδιά των παικτών. Ήττα στην Δανία με σκορ 2-1, νίκη στην Τούμπα με το ίδιο σκορ, παράταση και πέναλτι. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία, έσπασε η “κατάρα” που κυνηγούσε χρόνια τον ΠΑΟΚ και χάρη στον Κούρτιτς που ευστόχησε στο πέμπτο κατά σειρά πέναλτι, ο Δικέφαλος προκρίθηκε. Χρειάστηκε όμως και μία σούπερ επέμβαση του Πασχαλάκη.

Στους “16” της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε της Γάνδης. Κέρδισε με 1-0 στην Τούμπα και 2-1 στο Βέλγιο και πανηγυρικά έφθασε στους “8”. Αντίπαλός του, η πανίσχυρη Μαρσέϊγ.

Ήττα στην Μασσαλία με 2-1, όμως με αλλοίωση αποτελέσματος. Το πρώτο γκολ του Ζέρσον δεν έπρεπε να μετρήσει, ήταν οφ σάιντ, όμως από την στιγμή που δεν υπάρχει Var, όλα πήγαν υπέρ του ισχυρού. Ο Καντουρί με το γκολ του στη Μασσαλία έδωσε ελπίδες για την πρόκριση.

Ομως, στην Τούμπα ο Παγιέ έβαλε “ταφόπλακα” στα όνειρα των φίλων της ομάδας μετά από ολέθριο σφάλμα του Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ έχασε 16 ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων οι έξι ήταν τελικές εντός περιοχής και αποχαιρέτησε τον θεσμό. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φθάσει στα ημιτελικά. Είπαμε, στην Γαλλία μέτρησε γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, στην Ελλάδα η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα της Μαρσέϊγ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ με αυτή την λαμπρή ευρωπαϊκή του πορεία, εδραίωσε την Ελλάδα στην 15η θέση της UEFA και από την μεθεπόμενη περίοδο, η χώρα μας, χάρη στον Δικέφαλο θα βγάλει και πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη. Δύο στο Τσάμπιονς Λίγκ, μία στο Γιουρόπα και δύο στο Κόνφερενς.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει. Θέλει να φθάσει ακόμη πιο ψηλά. Έβαλε τις βάσεις, μπορεί να τα καταφέρει.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.