Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν... ξέχασε το όπλο που του χάρισε νταμπλ

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Απριλίου 2021

Και τώρα, στα ίσα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε, “έπιασε” τον Αρη στη βαθμολογία και τον περιμένει στην Τούμπα στο ματς του δεύτερου γύρου των πλέι οφ. Διατήρησε σε καλή κατάσταση την ψυχολογία του για τη συνέχεια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και απέδειξε ότι... ξέρει να παίζει άμυνα. Και, ως γνωστόν, οι στόχοι συνήθως επιτυγχάνονται με τις καλές αμυντικές επιδόσεις. Αυτές που είχαν χαρίσει και στον ΠΑΟΚ τη μεγαλύτερη επιτυχία της 95χρονης ιστορίας του, το αήττητο Πρωτάθλημα και, ταυτόχρονα, το νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε ιδανικά το παιχνίδι με τον απίθανο συνδυασμό μεταξύ Σβαμπ-Σφιντέρσκι και το γκολ του Αυστριακού, αλλά αυτό που έγινε μετά δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Οι παίκτες του ταμπουρώθηκαν πίσω και σα να μην έφτανε αυτό δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα, να συνδυαστούν και να οργανώσουν μια στοιχειώδη έστω επίθεση. Μοναδική εξαίρεση η φάση προς τη λήξη του ημιχρόνου με τον Ελ Καντουρί που έφυγε μόνος μπροστά, είδε τον Κουέστα εκτός εστίας αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε ήταν λίγο πιο αδύναμο και χαμηλό από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να διώξει την μπάλα κόρνερ ο γκολκίπερ του Αρη.

Το περίεργο είναι ότι, παρά το μονότερμα, ο Αρης δεν έγινε καθόλου απειλητικός. Επί 45 λεπτά είχε να παρουσιάσει μια αδύναμη κεφαλιά και ένα μακρινό σουτ στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Τίποτε άλλο. Κι αυτό χάρη στην πολύ καλή συνεγασία πίσω του Βιειρίνια, του Βαρέλα και του Κρέσπο, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια από τον Σβαμπ και τον Ελ Καντουρί. Αντίθετα, πηγή κινδύνων ήταν συνεχώς ο Μπάμπα, που σχεδόν ποτέ δεν ήταν στη θέση του, με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Αρη να εκδηλώνονται από την πλευρά του. 

Ο Αουγκούστο επίσης ήταν εκτός παιχνιδιού και ανύπαρκτος δημιουργικά, ενώ ο Ζίβκοβιτς εξαφανίστηκε μπροστά και περιορίστηκε να βοηθάει, όπως πάντα, στην αμυντική λειτουργία από την πλευρά του. Ο Σφιντέρσκι έδειξε στο ξεκίνημα ότι θα κάνει μεγάλο ματς, αλλά στη συνέχεια έμεινε απελπιστικά μόνος. Προφανώς ο Πάμπλο Γκαρσία περίμενε πώς και πώς να λήξει αναίμακτα το πρώτο ημίχρονο για να κατσαδιάσει και να συνεφέρει τους παίκτες για το δεύτερο. Οντως, ενώ η κατάσταση δεν άλλαξε θεαματικά, ο ΠΑΟΚ “πάτησε” καλύτερα και επιχείρησε ορισμένες πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, χάνοντας και την “άχαστη” ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς που εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα. 

Λίγο πριν ο Σβαμπ σούταρε από κοντά ψηλά και λίγο αργότερα ένα έξυπνο σουτ του Βιειρίνια μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αρη. Η άμυνα του ΠΑΟΚ πήρε άριστα και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Αρης απείλησε σοβαρά μόνο στις καθυστερήσεις με το κοντινό σουτ του Μπερτόγλιο που απέκρουσε σωτήρια ο Πασχαλάκης και όλη η υπόλοιπη επιθετική παρουσία του ήταν ένα άτσαλο και άστοχο σουτ του Γκαρσία. 

ΥΓ. Με τις “γιόμες” δεν κερδίζεις. Ο νικητής ΠΑΟΚ είχε 11. Ο ηττημένος Αρης... 36. Είχα αγανακτήσει να βλέπω τον ΠΑΟΚ να σπάει τα κοντέρ με τα γεμίσματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.