Ο ΠΑΟΚ έχει την... τεχνογνωσία των τελικών και δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της απώλειας

Δημήτρης Κανελλάκης20 Μαΐου 2022

Όλοι, νομίζω, περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον φετινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι, πιστεύω, έχουν την απορία να δουν ποια θα είναι η έκβαση της μάχης ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες αναμετρήθηκαν και πρόσφατα, για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά το αυριανό παιχνίδι, σίγουρα, δεν θα έχει καμία σχέση με όσα προηγήθηκαν αυτή την σεζόν ανάμεσά τους.

Έχω επισημάνει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι, κατά την προσωπική μου άποψη, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που τους τελευταίους 4-5 μήνες στα παιχνίδια που είχαν γι΄ αυτόν ενδιαφέρον, κίνητρο, διακύβευμα, εμφανιζόταν πολύ διαφορετικός από τα παιχνίδια εκείνα που δεν είχαν ιδιαίτερη αξία.

Αυτός είναι και ο λόγος που περιμένω στον τελικό να τον δω αποφασιστικό, παθιασμένο, έτοιμο να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να πετύχει τον στόχο του.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει, άλλωστε, στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά πώς δίνονται αυτού του είδους οι μάχες. Διαθέτει παίκτες οι οποίοι κέρδισαν τέτοιου είδους μάχες τα προηγούμενα χρόνια, κατέκτησαν τίτλους.

Έχουν την... τεχνογνωσία. Και ο Λουτσέσκου και αρκετοί από τους παίκτες του. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο λείπει αυτό το πράγματα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν μπορούν οι «πράσινοι» μέσα από άλλα θετικά που ενδεχομένως θα αναπτύξουν στην διάρκεια του τελικού να μην επιτρέψουν να φανεί η μεγαλύτερη εμπειρία του ΠΑΟΚ.

Απλά, αναφέρω την εμπειρία ως ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να παίξει το ρόλο του και να είναι καταλυτικός. Όχι πως μπορεί από μόνο του να κάνει τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει απέναντί του μία πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα η οποία δούλευε όλη την σεζόν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και μέσα από αυτή τη δουλειά κάλυπτε κενά που είχε στο ρόστερ της, αδυναμίες, έλλειψη ποιότητας. Μια ομάδα η οποία στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν έβγαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή τη δουλειά και εμφανίστηκε πάρα πολύ ανταγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, τον θέλει πολύ αυτό τον τίτλο. Καλή η πορεία στην Ευρώπη, καλή η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, όμως, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τίτλους και δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της απώλειας, ή του τέλους μιας σεζόν χωρίς να έχει προσθέσει ένα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.