Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τις επιλογές του και μεταξύ αυτών δεν είναι τα πλέι οφ

Δημήτρης Κανελλάκης04 Μαΐου 2022

Έχω γράψει και άλλη φορά το τελευταίο διάστημα, από τότε, δηλαδή, που ξεκίνησαν τα πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος της Super League 1, ότι σε αυτή την σειρά των αγώνων, προσωπικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στην διαδικασία να αξιολογήσω τον ΠΑΟΚ.

Το λέω με αφορμή και τον προχθεσινό αγώνα στην Τούμπα με την ΑΕΚ, στον οποίον, για μια ακόμη φορά, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν θύμιζε σε τίποτε την ομάδα που έχουμε δει στο κύπελλο, την ομάδα που έχουμε δει στα παιχνίδια για το Conference League, μέχρι τον αποκλεισμό από την Μαρσέιγ.

Σε ό,τι με αφορά, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίζεται. Λίγο τα εκτεταμένα ροτέισον, λίγο κάποιοι τραυματισμοί, λίγο η έλλειψη κινήτρου, παίζουν το ρόλο τους ώστε η εικόνα του να είναι μέτρια.

Δίνει την εντύπωση ο ΠΑΟΚ ότι σε καμία στιγμή από τότε που ξεκίνησαν τα πλέι οφ δεν πίστεψε οτι μπορεί να καλύψει την διαφορά από τον Ολυμπιακό, ούτε και ανησύχησε, φυσικά, ότι μπορεί κάποια από τις ομάδες που τον ακολουθούσαν να του δημιουργήσουν προβλήματα.

Γι' αυτό και άφησε έξω από την... εξίσωσή του την υπόθεση των πλέι οφ, έβαλε σε πρώτη μοίρα την Ευρώπη, αρχικά, το κύπελλο στην συνέχεια και σε αυτά έριξε όλο το βάρος.

Ξαναλέω ότι, προσωπικά, δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση αυτή η διαχείριση. Την βρίσκω απολύτως φυσιολογική. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε στη θέση του Λουτσέσκου το ίδιο θα έκανε, οποιοσδήποτε στη θέση των παικτών του ΠΑΟΚ με το ίδιο σκεπτικό θα αντιμετώπιζε αυτά τα παιχνίδια.

Κι αν θέλουμε να το δούμε και εκ του αποτελέσματος, αυτή η τακτική έχει φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και απολύτως επιτυχημένη εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κατακτήσει το κύπελλο, νικώντας τον ΠΑΟ στον τελικό.

Εξάλλου, σε όλα τα ματς του κυπέλλου έχει δείξει μια φρεσκάδα, μια ενέργεια, μια πίστη, μια αποφασιστικότητα, που δεν τα δείχνει σε κανένα από τα παιχνίδια των πλέι οφ. Κι αυτό είναι άλλη μία απόδειξη της προτεραιότητας που έχει δώσει στον θεσμό του κυπέλλου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.