Ο ΠΑΟΚ έχει Ιβάν και μπορεί. Θα είναι κρίμα να μη γίνει φαβορί για το νταμπλ

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Εχει πολλά κενά το ρόστερ, γράφουν οι ρεπόρτερ και οι σχολιογράφοι του Παναθηναϊκού. Και με το δίκιο τους. Πρέπει, λένε, να γίνουν λίγες αλλά ποιοτικές μεταγραφές τον Ιανουάριο. Και με το δίκιο τους. 

Να αποκτηθούν έστω δύο παίκτες επιπέδου Παναθηναϊκού και όχι πέντε-έξι μπαλώματα. Δίκιο έχουν και σ' αυτό. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι αστεία η απαίτηση. Ποιος να ξοδέψει χρήμα για να πάρει δυο παίκτες επιπέδου Παναθηναϊκού; Ο Αλαφούζος; Μα, δεν το έκανε εδώ και τόσα χρόνια. Από πού κι ως πού θα το κάνει τώρα; Και με τι προσόντα;

Το επίπεδο του ονόματος Παναθηναϊκός είναι όντως υψηλό. Αντίστοιχα, όμως, χρήματα του ονόματος αυτού δεν υπάρχουν. Οπότε άνευ ουσίας και αντικειμένου όλες οι προτροπές και οι νουθεσίες. Ο Παναθηναϊκός έγινε μικρός αγωνιστικά και μικρός θα παραμείνει μέχρι να βρει όχι παίκτες αλλά έναν ιδιοκτήτη αντάξιο του ονόματός του.

Στον ΠΑΟΚ λέμε το ίδιο. Και έχουμε δίκιο κι εμείς, με τη διαφορά, όμως, ότι η προτροπή μας είναι λογική και καθόλου αστεία. Κι ο ΠΑΟΚ έχει κενά στο ρόστερ. Κι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει οπωσδήποτε δυο, αν όχι περισσότερες ποιοτικές μεταγραφές, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί. Εχει Ιβάν Σαββίδη και μπορεί. Δεν έχει Γιάννη Αλαφούζο.

Εκτός αυτού, με την προσθήκη τέτοιων παικτών, ο ΠΑΟΚ θα γίνει φαβορί και για το Πρωτάθλημα και για το Κύπελλο. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει δύο καλούς παίκτες, όπως προτείνουν οι δικοί του, θα γίνει φαβορί για... να μη μείνει πάλι εκτός Ευρώπης. Δηλαδή μικρή διαφορά μπορούν να κάνουν δύο παίκτες σε ένα ρόστερ με άπειρες τρύπες. Στον ΠΑΟΚ, όμως, στον οποίο υπάρχουν μονάδες που ο Παναθηναϊκός ούτε να τις φανταστεί μπορεί, δύο πραγματικά καλοί παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά που χρειάζεται για να κατακτηθεί ακόμη και το νταμπλ.

Αρα θα είναι κρίμα να μη γίνουν αυτές οι κινήσεις. Θα είναι κρίμα να μη δοθούν στον Λουτσέσκου επιπλέον εφόδια για να πετύχει, μαζί με τους παίκτες του, τους φετινούς στόχους. Η ομάδα, με χίλια δυο προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών, με συνεχόμενους αγώνες και με αρκετούς παίκτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, μπορεί, γενικά, να μην έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι αυτή τη στιγμή μέσα σε όλους τους στόχους της. Βρίσκεται κοντά στην κορυφή στο Πρωτάθλημα, ετοιμάζεται να μπει στη μάχη του Κυπέλλου και είναι έτοιμη να τα δώσει όλα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ.

Πρέπει όμως και να βοηθηθεί από τον Ιβάν. Πρέπει να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τα κενά της. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να γίνει καλύτερος από τον Ολυμπιακό και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να πλησιάσει τη δική του ποιότητα. Πρέπει, με λίγα λόγια, να γίνει η ομάδα που θα βαδίσει ακάθεκτη προς την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, αν βέβαια έχει καταφέρει μέχρι το τέλος του έτους να προκριθεί.

ΥΓ. Το εύλογο ερώτημα “πώς και πού θα βρεθούν μεγάλοι παίκτες χειμωνιάτικα, εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου”, καλούνται να το απαντήσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Από τώρα πρέπει να το έχουν απαντήσει, για την ακρίβεια. Από τώρα πρέπει να έχουν καταλήξει σε σωστές, έξυπνες, ποιοτικές επιλογές...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.