Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κερδίσει το δικό του Πρωτάθλημα

Γιώργος Πετρίδης14 Μαΐου 2021

Είχε κανείς αμφιβολίες για το ότι ο ΠΑΟΚ θα πουλούσε ακριβά το τομάρι του στη σειρά με την ΑΕΚ; Είχε κανείς αμφιβολίες ότι θα πάλευε ως το τέλος για την πρόκριση του, με βάση την εικόνα που έβγαλε όλους τους προηγούμενους μήνες; Φυσικά και όχι και γι' αυτό η χθεσινή νίκη που έστειλε τη σειρά σε τρίτο ματς, ήταν απλά η επιβεβαίωση της γενικότερης αίσθησης ότι αυτή η ομάδα αρνείται να τα παρατήσει, αρνείται να... αδιαφορήσει.

Όποιος περιμένει πάντως το κυριακάτικο τελικά (16/5, 17:00) παιχνίδι του ΟΑΚΑ για να βάλει το πρόσημο της φετινής σεζόν για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ, λογικά δεν τον έχει παρακολουθήσει φέτος. Ο ΠΑΟΚ ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει και κλείσει τη σεζόν, δεν έχει βάλει απλά ένα θετικό πρόσημο δίπλα στην προσπάθεια του. Στο μέτρο των δεδομένων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, έχει κερδίσει το δικό του Πρωτάθλημα αφού σε διάστημα 10 μηνών κατάφερε ότι δεν μπόρεσε να κάνει τα δύο, τουλάχιστον, προηγούμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα.

Αγωνιστικά οποιαδήποτε σύγκριση με την περσινή αλλά και την προπέρσινη ομάδα είναι απλά αδόκιμη. Σύγκριση με το περσινό συνονθύλευμα απλά δεν μπορεί να γίνει ενώ η προπέρσινη ήταν μία ομάδα που διαλύθηκε στους πρώτους μήνες από τα οικονομικά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μπασκετικά το Πρωτάθλημα του αφού άρχισε τη σεζόν με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς και με την ψυχολογία της ομάδας που θα πάλευε για την παραμονή της. Μπήκε στα πλέι οφ, άφησε πίσω του το Περιστέρι με το μεγαλύτερο μπάτζετ, εξασφάλισε το δικαίωμα να επιστρέψει στην Ευρώπη και απειλεί να πετάξει εκτός τετράδας την ΑΕΚ του πολλαπλάσιου προϋπολογισμού.

Εξωαγωνιστικά η παρουσία του Θανάση Χατζόπουλου έδωσε νέα πνοή και κυρίως συσπείρωσε τον κόσμο αφού τα τελευταία χρόνια η ομάδα είχε χάσει ακόμη κι αυτό το στοιχείο. Ο οικονομικός εξορθολογισμός, το συμμάζεμα και στο τέλος η επιτυχημένη προσπάθεια Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κάλυψαν το χαμένο έδαφος χρόνων για την ΚΑΕ. Όλα αυτά κάνουν τον ΠΑΟΚ να έχει το δικαίωμα να αισθάνεται ότι έχει ήδη κερδίσει το δικό του Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.