«Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα καταγγελίας στην UEFA για τον Ολυμπιακό»

Metrosport Team06 Μαρτίου 2020

Ο ΠΑΟΚ αλλά και οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε καταγγελία στην UEFA διεκδικώντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με δεδομένο πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο νομικός Ανδρέας Μαλάτος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη διαφορετική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού σε σχέση με τη Φενερμπαχτσέ και τον Ολυμπιακό Βόλου στο παρελθόν: «Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι πειθαρχικές ποινές οι οποίες επιβάλλονται είτε από τις UEFA/FIFA είτε από την ελληνική ομοσπονδία δεν έχουν καμία συνάρτηση με την ποινική διαδικασία. Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, ένα θέμα είναι η ποινική διαδικασία και ένα άλλο θέμα η πειθαρχική διαδικασία. Μπορεί οι λόγοι της τιμωρίας του Αχιλλέα Μπέου στην ποινική διαδικασία να μην έχουν καμία σχέση με τους λόγους της πειθαρχικής τιμωρίας του Ολυμπιακού Βόλου. Το ότι υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών, ζούμε στην Ελλάδα και αυτό το έργο το έχουμε δει κατ’ επανάληψη. Το πιο χαρακτηριστικό θύμα αυτού του έργου είναι ο Ηρακλής».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ ή όποια ομάδα θέλει να κάνει καταγγελία στην UEFA: «Καταγγελία μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε και για οτιδήποτε. Από εκεί και μετά είναι θέμα της UEFA πώς θα αντιδράσει. Αν θεωρήσει πως ισχύουν αυτά που ίσχυσαν στην περίπτωση της Φενερμπαχτσέ θα αντιδράσει αναλόγως. Αν όμως θεωρήσει ότι είναι μια διαφοροποιημένη περίπτωση θα αντιδράσει διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα της καταγγελίας το έχει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.